Aydınlanma Hareketi Ankara Komisyonu toplandı

Ankara'da bir araya gelen Aydınlanma Hareketi üyeleri Kasım ayı için hareket programını çıkarırken önümüzdeki günlerde pek çok şehirde toplantılar düzenlenecek.

Haber Merkezi

Aydınlanma Hareketi Ankara Komisyonu dün Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir araya gelerek önümüzdeki dönem için hareket planı çıkardı. Komisyon toplantısının moderatörlüğünü Hukukta Sol Tavır Derneği Başkanı ve soL Portal yazarı Ali Rıza Aydın yaparken toplantıya geçtiğimiz hafta OHAL KHK'sı kapsamında kapatılan ve gözaltına alınan YARSAV Başkanı Murat Arslan'a destek mesajıyla başlandı. “YARSAV bizim ve biz kapatılmasını tanımıyoruz” diyen Aydın, “YARSAV'ı bir mücadele alanı olarak tanımlıyoruz” dedi.

Aydın'dan sonra söz alan YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal da Murat Arslan'ın toplantıya selamlarını ilettiğini aktardı.

Toplantının gündemini Aydınlanma Hareketi gazetesinin son sayısında manşet olan 'Tarikatlar Cemaatler Dağıtılsın' başlığı oluştururken Aydınlanma Hareketi ilk imzacılarından Özlem Şen, cemaat ve tarikatların toplum nezdinde gündelik hayatı düzenlediğini ve bunun tersine çevrilmesi gerektiğini vurguladı. Şen, 15 Temmuz arkasından boşalan devlet kadrolarına diğer tarikatların yerleştirildiğini ve bunun en yakın örneğinin Sağlık Bakanlığı'nda menzil tarikatı ile görüldüğünü söyledi. Gericilerin saldırılarına karşı daima uyanık olunması gerektiğini söyleyen Şen, tarikat ve cemaatlerin faaliyetlerinin daimi olarak deşifre edilmesi gerektiğini vurguladı. Şen, Aydınlanma Hareketi'nin Kasım ayı içerisinde 'Tarikatlar ve Cemaatler Dağıtılsın” başlığıyla bir kampanya örgütleyeceğini de aktardı.

Toplantı katılımcılarından CHP eski milletvekili Oğuz Oyan yaşanan gelişmelere acil müdahale edilmesi gerektiğini ifade ederek “laikliğin terk edilemez bir mevzi olduğunu daima vurgulamak zorundayız” dedi.

Eğit-Der Başkanı Mustafa Demir de eğitim alanındaki gericileşmeye dair bir sunum yaptı. Sene başı öğretmenler kurul toplantılarının pek çok okulda fatiha ile başladığı örneğini veren Demir, “karma eğitime son” kampanyası başlatan gericilere karşı çıkışın yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Ali Rıza Aydın, Aydınlanma Hareketi'ne çok sayıda eposta geldiğini aktarırken “Anadolu'da seküler damar hala çok güçlü ve biz bu damarı harekete geçirmek için büyük şehirler dışında yerele de ulaşmak zorundayız” dedi. Bu amaçla Aydınlanma Hareketi olarak önce büyük şehirlerde ve takiben Anadolu'nun diğer illerinde büyük toplantılar yapılacağını söyledi.

soL Portal yazarı Serpil Güvenç de Aydınlanma Hareketi'nin yereldeki derneklerle, öğrenci ve veli örgütlenmeleriyle işbirliğine hazır olduğunu ifade etti. Türkiye'nin aydınlık damarını oluşturan her kesimle iletişime hazır olduklarını ifade eden Güvenç, “bu mücadeleyi birlikte kazanalım” dedi.