Aydın Aydoğan’ı yaralayan polislerin görüntüsü, polisler tarafından kaybedildi

Haziran Direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle bacağından yaralanan Aydın Aydoğan’ın Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na gönderilen dosyasındaki görüntüleri içeren kitapçık ve CD kaybedildi.

Haziran Direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle bacağından yaralanan Aydın Aydoğan’ın dosyasında 4,5 yıldır hiçbir ilerleme kaydedilemedi. Son olarak Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na gönderilen dosyada, skandal bir olaya imza atıldı. 

BirGün'den Uğur Şahin'in haberine göre, dosyada yer alan Aydoğan’ı yaralayan polislerin görüntüsünü içeren kitapçık ve CD kaybedildi. Aydoğan, savcılığın etkin bir soruşturma yürütmediğini söyledi.

Aydoğan, “Gezi dosyamda yaklaşık 4.5 yıldır hiç ilerleyemedik. Valiliğin isteği üzerine adlı yıl tatiline iki gün kala dosyam Faili Meçhul Suçlar Bürosu’na atıldı. Oysa, İdare Mahkemesi’ne yaptığım itirazın sonucunda; mahkeme, dosyanın soruşturulmasının devamına valiliğin de bu karara uyması gerektiği yönünde karar vermişti. Dosyamı gördüğümde Ulusal Kriminal Dairesi’nin faillerin görüntüsünü içeren kitapçığın ve CD’nin olmadığını fark ettim. Savcıya sorduğum zaman, ‘Ben de bilmiyorum’ dedi. Adli emanete sordular, orada da yoktu” dedi.

“Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız” diyen Aydoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu hak arama mücadelemi bırakmayacağım. Oradan da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceğim. Belki o güne kadar adalet gelir diye umuyorum.”