Aydemir Güler: Geleneksel sermayeyle AKP arasındaki mesafe sıfırlanmıştır

Memleket Sohbetleri kapsamında "15 Temmuz'dan Bugüne Siyasal Durum ve Görevler" adlı bir söyleşi gerçekleştiren Aydemir Güler, "15 Temmuz'dan sonra geleneksel sermaye ile AKP arasındaki mesafe sıfırlanmıştır" dedi.

soL-Adana

Adana Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Memleket Sohbetleri" etkinliğine katılan soL yazarı ve Komünist Parti MK üyesi Aydemir Güler, 15 Temmuz'dan sonraki siyasal durumu güncel başlıklar üzerinden değerlendirdi. Güler, 15 Temmuz'dan sonra geleneksel sermayeyle AKP arasındaki mesafenin sıfırlandığını söyledi.

15 Temmuz sonrasında AKP ile sermaye arasındaki ilişkiye ilişkin tespitlerde bulunan Aydemir Güler, Türkiye'de başkanlık tartışmasını Türkiye'de ilk defa TÜSİAD'ın başlattığını ve sermayeye sınırsız bir özgürlük istediklerini söyledi.

"Onların FETÖ olarak adlandırdığı yapının 12 milyar dolar parası olduğu söyleniyor. Bu çok büyük bir rakam ve bu sermaye şimdi TMSF eliyle el değiştiriyor." diyen Güler, sermaye açısından özel mülkiyetin kutsal olduğunu oysa şimdi AKP'nin bu mülkiyeti yağmaladığını söyledi.

'ORTADA BİR KAVGA YOK'

Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Aydemir Güler, "Türkiye Barzani'yle, Suriye'yle, Irak'la Batı'yla; hatta son dönemde iyi geçindiği Rusya'yla kavga ediyor gibi görünüyor. Ortada bir kavga yok. AKP etrafı kokluyor ve ne yaparsam, nasıl bir provokasyonda bulunursam büyük güçlerin iltifatına mazhar olurum diye düşünüyor." dedi.

"Türkiye'de pek çok sorun var. Bu sorunları biz yaratmadık, ama çözümü bizde Örneğin CHP'de değil. CHP umut dalgasını alır, soğurur ve asimile eder. CHP'ye akıl üretmek üzerinden yapılan siyaset terk edilmeli." diyen Güler, "Türkiye'de sol işçi sınıfıyla organik bağ kuran, onunla beraber hareket eden bir kuvvet haline gelmek zorundadır." dedi. 

Yaklaşık iki saat süren söyleşi, katılımcılardan gelen soruların Aydemir Güler tarafından cevaplanılmasıyla sona erdi.