Avukatın aracını çeken çekici, trafikten men edildi

İstanbul'da bir çekici, çektiği aracın sahibi tarafından haczedildi, hakkında yakalama kararı çıkartıldı ve trafikten men edildi.

İstanbul'da avukat Orhan Gökçe, Fatih'te bulunan Vatan Caddesi'nde bir ara sokağa aracını park etti. İşini bitirip geri döndüğünde aracının çekildiğini gören avukat, polislere "Aracımı indirin. Ben aracımın başına geldim" dedi ancak polisler otomobili yedi emin otoparkına götürdü.

Hatalı park yapan Gökçe'ye 74 lira park cezası kesilirken, cezasına 90 lira çekici, 10 lira da otopark ücreti eklendi.

ÇEKİCİ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bunun üzerine harekete geçen Gökçe, aracını çeken çekiciye önce haciz koydurdu, ardından da araç için yakalama kararı çıkarttırdı. Mahkemenin verdiği haciz ve yakalama kararın ardından da çekici yedi emin otoparkına çekildi ve trafikten men edildi.

Araca park cezası kesilebileceğini, ancak götürülemeyeceğini söyleyen Avukat Gökçe, trafik yönetmeliğine göre ''İlgiliye hatalı park için para cezasını tebliğ edecek, ama aracı çekiciden indirecek ve yedi emin otoparkına götürmeyecek" dedi. Gökçe, araç sahibinin aracın başına geldikten sonra polisin o aracı indirmek zorunda olduğunu belirtti.

'MUHTEMELEN TRAFİK POLİSİ DE BİLMİYOR'

Avukat Gökçe ayrıca, aracını çeken trafik polisine de yönetmeliği aktardığını ve aracı inmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, ''Ama trafik polisi yönetmeliği bilmiyor muhtemelen. Benim bu talebimi kabul etmedi.'' dedi.