‘Avrupa Kürt göç dalgasının eşiğinde’

Almanya merkezli Avrupa Sürgünler Meclisi, HDP ve Kürt halkına baskının böyle sürmesi halinde Avrupa’ya yönelik yeni bir göç dalgasının yaşanması kaçınılmaz olacağını açıkladı.

Haber Merkezi

Almanya merkezli Avrupa Sürgünler Meclisi, HDP'ye ve Kürtlere baskının devam etmesi durumunda göç dalgası yaşanacağına ilişkin açıklama yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyaretiyle ilgili yorumda şu görüşlere yer verildi:

"Almanya Federal Başbakanı Merkel yeniden Türkiye’ye gitti. Kısa aralıklarla yaptığı ziyaretlerin amacı, yürümediği şimdiden belli olan mülteci anlaşmasıyla ilgilidir. Yunanistan’dan Türkiye’ye geri gönderilen mültecilerin yaşadıkları ağır koşullar Almanya basınında sürekli olarak yer alıyor. Merkel’in bundan önceki ziyaretinde ziyaret ettiği mülteci kampında erkek çocuklarının tecavüze uğradıkları da ortaya çıktı.

Ülkede iltica hakkı bulunmadığı sürece Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan mülteci anlaşmasının yürümeyeceği değişik kaynaklar tarafından ifade edildi.

Merkel’in bu ziyaretleriyle AKP ve Erdoğan rejimine destek vermektedir. Merkel kendi partisi içinden bile Erdoğan’ın dikta rejimine karşı sesini çıkarması için sürekli uyarılmaktadır. Bu ziyaretinde muhtemelen ülkede sürekli kısıtlanan insan hakları ve basın özgürlüğü konusunda bir şeyler söyleyecektir ama yaptırımlarla desteklenmeyen bu tür açıklamaların değeri bulunmadığını kendileri de biliyor.

TBMM’de çok sayıda milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı. Burada asıl amacın HDP’li vekilleri Meclis’ten tasfiye etmek olduğu biliniyor. Avrupa Birliği’nin değişik organları ve Almanya’dan partiler dokunulmazlıkların kaldırılmaması konusunda AKP’yi ve işbirlikçilerini uyardılar, ama fayda etmedi.

HDP ve Kürt halkına baskının böyle sürmesi halinde Avrupa’ya yönelik yeni bir göç dalgasının yaşanması kaçınılmaz görünüyor."