Atatürk Havalimanı’nda patlama

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatlar gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısını 44 olarak açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Patlamada 44 kişi hayatını kaybetti, 100'ün üzerinde kişi yaralandı.

Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı resmi olarak duyurulurken Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yıldırım, “Terörün küresel bir tehdit olduğu, bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı, masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır” dedi.

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

Bir kez daha anlaşılmıştır ki, terör bütün ülkeleri ve bütün milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Ve terörle mücadele, küresel düzeyde karşılıklı işbirliğiyle sürdürülmelidir. 
Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin, ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bütün vatandaşlarımızın bu menfur olay karşısında, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışmayla birbirine kenetlenmesi, terörle mücadeleye verilecek en güzel cevap olacaktır.

Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletçe, başımız sağolsun temennisinde bulunuyorum.
Arkadaşlarımız hala tespitler yapıyorlar. Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36. Ayrıca 3 canlı bomba.

Yaralılarımız var, birçoğu hafif yaralı. Çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri titizlilikle sürdürülmektedir.

Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitler, terör eyleminin DAEŞ örgütünce gerçekleştiğini, işaret etmektedir. Emareler, DAEŞ örgütünü işaret etmekle birlikte, bu konuda çalışmalar halen sürdürülmektedir.

Patlama anı güvenlik kamerasında:

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale edildiği bildirildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI