Atatürk Havalimanı saldırısı ile ilgili bir yasak da 3.Sulh Ceza Hakimliği'nden

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından Başbakanlık'ın talebi ile RTÜK tarafından getirilen geçici yayın yasağından sonra, Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği de yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü habere yayın yasağı getirdi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen canlı bomba saldırısında 36 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı. RTÜK tarafından getirilen geçici yayın yasağından sonra bir yasak da 3.Sulh Ceza Hakimliği'nden geldi. 

Olayla ilgili Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirdi.

Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin açıklaması şu şekilde:

"Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin, 29/06/2016 tarihli ve 2016/2636 D.İş sayılı kararı ile;

28/06/2016 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleşen silahlı terör saldırısı ve akabinde canlı bomba eylemi nedeniyle, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 28’inci maddesinin beşinci fıkrası ve 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3’üncü maddesinin ikinci fıkrası uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma konusu olay hakkında yazılı ve görsel basın, sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj ve olay görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir."