'Askeri liseler kapatılıyor, harp okullarındaki bütün öğrenciler okuldan atılıyor'

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’de yürürlüğe konması planlanan 2. Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) askeri liseler kapatılacak, harp okullarındaki tüm öğrencilerin ilişiği kesilecek, subay ihtiyacı üniversitelerden karşılanacak, GATA Sağlık Bakanlığı'na bağlanacak.

Al Jazeera’den Didem Özel Tümer’in haberine göre Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde yürürlüğe konacak ikinci KHK kapsamında kapatılması öngörülen Kuleli Askeri Lisesi, Maltepe Askeri Lisesi ve Işıklar Askeri Lisesi’nin öğrencileri devlet okullarına nakledilecek.

Harp okulları kapatılmayacak, ancak bu okullarda okuyan öğrencilerin okulla ilişiği kesilecek. Harp okulları yalnızca normal liselerden öğrenci alacak.

Daha önce 17-25 Aralık sürecinde polis akademisi ve polis kolejleri için yapıldığı üzere harp okulları da Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) de, Sağlık Bakanlığı’na bağlanacak.

23 Temmuz tarihli ilk KHK’yla gözaltı süresi yakalama anından itibaren 30 güne çıkarılmış, 15 vakıf üniversitesinin yanısıra 35 sağlık kurum ve kuruluşu, 1043 özel öğretim kurum ve kuruluşu ile özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, 1229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon da kapatılmıştı.