Asker kuzeninin cenazesinde Erdoğan'a tepki gösteren Bulur ifadeye çağrıldı!

Siirt’te hayatını kaybeden asker Recep Beycur’un Erzurum’daki cenaze töreninde, savaşa ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren kuzeni Ömer Bulur, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nce ifadeye çağrıldı.

Siirt’te hayatını kaybeden askerlerden Recep Beycur’un Erzurum’daki cenaze töreninde, savaşa ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren kuzeni Ömer Bulur, Erzurum Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nden aranarak ifadeye çağrıldı.

Ömer Bulur cenazede şunları söylemişti: “Gazeteciler yazın, Cumhurbaşkanı bununla gurur duysun. Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Kendi kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Allah razı olmasın onun evladı da böyle olsun. Allah'tan korksun. Onun evladı olsa böyle olur muydu? Allah kabul etmesin.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Bianet'te yer alan habere göre, dün akşam Erzurum Emniyet Müdürlüğünce çağrılan Bulur, neden ifadeye çağrıldığını sorduğunda “terör kapsamında” yanıtını aldı.

Hakkında “provokatör, PKK’li, IŞİD’çi” yazan basın kuruluşlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Bulur şu açıklamayı yaptı:

“Bize acımızı yaşatmadılar. Daha yeğenimin yedisi çıkmadı. Beni terörle mücadeleden ifadeye çağırıyorlar. Bu mu insanlık? Gazetelerde televizyonlarda çarşaf çarşaf görüntülerimi fotoğraflarımı yayınlayıp hedef gösterdiler. Benim can güvenliğim yok. Erzurum’a gidersem linç edilmekten korkuyorum. Ben 20 nüfusa bakıyorum. Benim başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu kim? Bunları yazan gazetecilerin hiç mi vicdanı insanlığı yok. Yarın (bugün) ilçeye gidip önce hakkımda bunları yazanlar için suç duyurusunda bulunacağım sonra ifade vereceğim. Beni tutuklayınca bu sorun çözülecekse beni tutuklasınlar. Değil 1 yıl 5 yıl bir ömür boyu hapis yatmaya razıyım ama yeter ki bu kan dursun, bu savaş dursun, bu genç fidanlar kırılmasın. İki kişinin çıkarı için bu canlar gitmesin. İki taraf da aynı. Her iki tarafa da sözüm. Kardeşimin sebebi kim? Bize bunu yaşatanlar da aynı acıyı yaşasın. Ben 20 yaşında fidanımı toprağa verdim. Buna can nasıl dayansın? Ben nasıl isyan etmeyeyim? Yeter artık. Başka fidanlar kırılmasın. Beni terörist provokatör ilan edenler gelsin görsün. Biz hâlâ köyümüzde taziye çadırında taziyeleri kabul ediyoruz. Acının rengi, dili, dini, ırkı olmaz. Hepimizi bir Allah yaratmadı mı? Bizden daha ne istiyorlar. Bıraksınlar acımızı yaşayalım? Bunları yazanlara hakkımızı helal etmiyorum. Çocuklarının yüzüne nasıl bakıyorlar. ‘Ben sana helal ekmek getirdim’ diyebiliyorlar mı? Hepsini Allah’a havale ediyorum.”

Osmaniye’de Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülen iki kişi de tutuklanmıştı.