Asker bunu söyledi, hiçbir işlem yapılmadı: Menzil tarikatına tabiyim!

Gülen cemaatine düzenlenen operasyonlar sonrası güç kazandığı belirtilen Menzil tarikatına ilişkin önemli bir bilgi daha ortaya çıktı.

Fethullah Gülen cemaatinin tasfiye süreci devam ederken, AKP ortaya çıkan boşluğu bu kez Menzil tarikatıyla dolduruyor.

Bir asker mahkemede tanık sıfatıyla verdiği ifadesinde "Menzil tarikatına tabi" olduğunu söylerken, hakkında tek bir işlem dahi yapılmadı.

Odatv'den Müyesser Yıldız'ın haberinin ilgili bölümü şöyle:

Yeni değil, 7 ay önce 12 Haziran'daki celsede; İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Merkezi'nde Uzman Jandarma olarak görev yapan bir asker tanık olarak dinlenir. Darbe gecesi yaşadıklarını, gördüklerini, duyduklarını anlatır. İfadesinin ardından bir avukat, bazı sanıklar hakkında sorular yöneltir. Tanık, sanıklardan birisi hakkında anlattığı hususları idari tahkikat aşamasında verdiği beyanda da anlattığını belirttikten sonra, “Ancak ifadeyi alan binbaşı 'Bunları yazmayalım' demişti. Sanık İ.... ile ilgili olarak hususlarda da bana bir şey sorulmadığı için anlatmamıştım” der.

Avukat, tanığa son olarak herhangi bir cemaate üye olup, olmadığını sorar. Tanık, mahkeme tutanaklarına da geçen şu cevabı verir:

“Evet, Menzil tarikatına tabiyim.”

İŞLEM YAPMAYIN EMRİ Mİ VERİLDİ?

Dahası var.

Söz konusu tanık ifade verirken ve alenen bunu söylerken, amiri konumundaki İl Jandarma Komutanı da duruşma salonundadır.

İddialara göre, Komutan bu kişi hakkında işlem yapılıp yapılmaması hususunu Ankara'ya Jandarma Genel Komutanlığı'na sorar. Komutanlıktan, “İşlem yapmayın” emri gelir.

Özetle, hiçbir işlem yapılmaz.

Tanığımız aynı ilde görevine devam ederken, Komutan terfien önemli bir makama atanır.