Artvinliler'den Cengiz Holding'e: Ali Cengiz oyunları bize gelmez

Cengiz Holding’in dünyanın 100 doğal ormanından birinin bulunduğu Artvin Cerattepe’de yapmayı planladığı bakır maden işletmesine karşı bugün İstanbul’daki holding binasının önünde bir araya gelen doğa savunucuları geniş katılımlı bir eylem yaptı.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ses kayıtları internete sızan Mehmet Cengiz’e ait şirketin son olarak Cerattepe’ye teleferik kurmak için iş makineleri ve taş kırma makinesi getirmesi halkın protestosuyla karşılaşmış, Artvinliler iş makinelerinin alandan ayrılmasını sağlamıştı.

Mahkemenin hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesine rağmen yeniden başlatılan maden çalışmasına karşı bugün çok sayıda yurttaş, İstanbul Bağlarbaşı’ndaki Cengiz Holding binası önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Bağlarbaşı’nda toplanan halk, müzik ve dövizler eşliğinde yürüyüş yaparak bina önüne geldi. Çok sayıda doğa platformunun da desteklediği yürüyüşte, ‘Altınsız olur Artvinsiz olmaz’ , ‘Artvin’in üstü altından değerlidir’ , ‘Kim korkar Özaltın’dan Cengiz’den Vazgeçmeyiz Artvin’ den’ yazılı pankartlar taşındı.