Arınç'a yanıt Kuzu'dan geldi: Yanlış algılamış

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, dünkü kongreye katılmayan Arınç'ın eleştirilerini yanıtladı. Kuzu, "Arınç yıllardır parti içinde bulunmuş bir arkadaşımız, büyüğümüz. Hizmeti için bir şey diyemeyiz ama bu son alınganlığını doğru bulmam. Bir yanlış algılama var gibi geliyor bana" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı öncesi, parti genel merkezine gelişinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını  yanıtladı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, olağanüstü kongreye ilişkin eleştirilerini ve "kongrede kendisine yer ayrılmadığı"nın hatırlatılması üzerine  ise Kuzu, "Arınç yıllardır parti içinde bulunmuş bir arkadaşımız, büyüğümüz.  Hizmeti için bir şey diyemeyiz ama bu son alınganlığını doğru bulmam. Çünkü ben  partinin kurucu üyesiyim. Eski bakanlarla beraber, aynı yerde oturduk, mutlaka  onun yeri de orasıdır. Öyle biliyorum. İl başkanları arasında, delegelerin yeri  olarak belki gösterilmiş olabilir. Mutlaka konumu oradadır. Bir yanlış algılama  var gibi geliyor bana" ifadesini kullandı.

 

 

 

 

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ HÜKÜMET KURULUNCA HIZLANIR"

Kuzu, Anayasa değişiklik teklifinin ne zaman Meclise geleceğine  ilişkin soruya da "Daha önce böyle bir şey söylendi ama partili Cumhurbaşkanlığı  veya başka bir alternatif konusunda verilmiş bir karar yok. Benim duyduğum böyle  en azından. Belki bundan sonra hükümet kurulunca hızlanabilir. Belli bir süreçte  gelir, daha seçime çok var nasıl olsa" cevabını verdi.