Antalya'da ramazan ayında beş yıldızlı otellere imam atanacak!

Antalya Müftüsü Osman Artan, ramazan ayının tatil döneminin haziran ayına denk gelmesi nedeniyle kentte bazı beş yıldızlı otellerde büyük mescitler oluşturulduğunu belirterek, buralara imamların atanacağını açıkladı.

Müslümanlar tarafından kutsal ay olarak kabul edilen ramazan, 27 Mayıs Cumartesi günü başlıyor. Antalya İl Müftüsü Osman Artan, müftülüğün Ramazan ayı boyunca sürdürülecek faaliyetleri ve oruçla ilgili açıklamalarda bulundu. Artan, ramazanda hiçbir caminin imamsız bırakılmaması konusunda da tedbirler alındığını söyledi.

OTELLERE İMAM

cnnturk.com'da yer alan habere göre, imam ve din görevlisi isteyen her yere gerekli hizmetin sunulacağını belirten Müftü Osman Artan, “Bunun yanında bazı otellerimiz var. Yaz ayına denk geldiği için ramazan için bazı otellerimizde büyük mescitler yapıldı. İş merkezlerimizde de aynı şekilde. Oralardan da talep var. Bizden din görevlisi talebinde bulunan, ramazan ayında vatandaşlarımızın toplu halde bulunduğu her mekana yardım yapma ve görevli gönderme konusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mesela bazı kamu kurumlarının dinlenme tesisleri var. Onların da böyle talepleri var, onlar da aynı şekilde karşılanacaktır" dedi.