Annelerin eğitim durumuna bunu yazdılar: Cahil!

'Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması' isteğiyle cezaevlerinde açlık grevi yapanların yakınları yaptıkları eylemin ardından 10 Mayıs günü gözaltına alındılar. Gözaltına alınan ve okuma yazması olmayan üç annenin eğitim durumu polis ifade tutanağına 'cahil' olarak geçirildi. Durumu daha sonra fark eden avukatlar suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İstanbul’da 'Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması' isteğiyle cezaevlerinde yapılan açlık grevlerine dikkat çekmek için yapılan eylemde gözaltına alınan ve okuma yazması olmayan üç anne için polisin ifade tutanağında eğitim durumu olarak işlediği sıfat bu oldu: Cahil!

Mezopotamya Ajansından Metin Yoksu'nun haberine göre gözaltındaki kimi anneler için, emniyet müdürlüğünde alınan ifade tutanaklarında, “Okuma yazması yok” ifadesi yerine “Cahil” yazıldığı ortaya çıktı. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının hazır bulundukları ifade alma işlemlerinde, tutanaklara okuma yazma bilmeyen üç tutuklu annesinin eğitim durumuna ilişkin bölüme “Cahil” yazıldı. Avukatlar, ifadelere odaklandıkları için bu kısmı gözden kaçırdıklarını belirterek, konuya dair suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.