'Anladıkları dilden konuşacağız'

Kocaeli’de bulunan Posco Assan çelik fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarılan 80 işçi İstanbul’daki Güney Kore Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Güney Koreli Posco grubu ve Kibar Holding ortaklığındaki Posco Assan çelik fabrikasından 80 işçi Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle haksız yere işten çıkarıldı.

Güney Kore Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasını, hukuksuzca işten çıkartılan işçiler adına Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı.

'BU SUÇA SİZ DE ORTAK OLUYORSUNUZ'

Anayasal olarak sahip olunan sendikal örgütlenme hakkının Posco Assan tarafından çiğnendiği vurgulanan açıklamada Serdaroğlu, “Bu kış günü insanların ekmeği ile oynayan, çocuklarını riskini engelleyen Türkiye’deki Güney Koreli bir firmanın hak, hukuk, yasa tanımayarak yaptıklarını protesto için burada bulunuyoruz. Güney Koreli işverenler Türkiye’de artık sabıkalı durumuna geldi. Güney Kore Başkonsolosluğu'na sesleniyorum; bu suça siz de ortak oluyorsunuz” dedi.

Türkiye’deki diğer Güney Koreli firmaların da işçi haklarını tanımadığını söyleyen Serdaroğlu, görüşmeye ve hukuka davet ederek yola gelmeyene anladıkları yoldan konuşacaklarının altını çizerek “Bu firmalar ‘Biz Güney Kore’den geldik; biz Türkiye’de sendika istemiyoruz; istediğimiz gibi sömürü düzenine devam edeceğiz; asgari ücretle sosyal hak vermeden, ön taraftan alıp arka taraftan işçiyi çıkarttığımız düzeni sendika ile bozmayacağız’ diyorlar” ifadelerini kullandı.