Ankara'nın göbeğindeki 'IŞİD okulu' satılığa çıkarıldı

Ankara’da geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda, “kitabevi” olarak bilinen beş katlı bir binanın IŞİD'in çocuklara eğitim vermek amacıyla kullandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD izlerinin hâlâ durduğu binaya satılık ilanı asıldı.

Ankara’da geçen yıl gerçekleştirilen operasyonlarda, “kitabevi” olarak bilinen beş katlı bir IŞİD'in çocuklara eğitim vermek amacıyla kullandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD izlerinin hâlâ durduğu binaya satılık ilanı asıldı. 

Milliyet’ten Paşa Alyurt’un haberine göre yaşları 9 ile 17 arasında değişen 25’i kız 30 çocuğun bu dairelerde yatılı olarak kaldıkları ve eğitim aldıkları öğrenildi. IŞİD üyelerinin kitabevi olarak bilinen binayı aylık 4 bin liraya kiraladığı ortaya çıktı. Ulucanlar Caddesi’nde yer alan beş katlı binanın kitabevi olduğuna dair hiçbir ibarenin yer almadığı görüldü. “Koruma altına alınan” çocukların bazıları ailelerine, bazıları ise aile fertlerinin gözaltında olması sebebiyle yakınlarına teslim edildi.

Çocukların birbirlerine kendi isimleri yerine dini isimlerle hitap ettiği binanın her bir katına şadırvan ve mescit yerleştirildiği belirlendi. Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği belirtildi.

Öte yandan Ankara’da IŞİD üyelerinin kendilerini kamufle etmek için sakallarını kestirdikleri, seyyar satıcılık yaparak günlük yaşamlarını sürdürmeye devam ettirdikleri öne sürüldü. Bir ara tevhit bayraklarıyla dolaşılan Hacıbayram Mahallesi’nde IŞİD'in sohbet toplantıları yaptığı belirtilen küçük binanın yıkıldığı dile getirildi.

ŞİMDİ SATILIK 

10 daireden oluşan binaya "komple satılık" ilanı asıldı. Binanın değerinin bir milyon 200 bin lira olduğu belirtiliyor.