Ankara'dan yağmur manzaraları: Evleri su bastı

Ankara’da etkili olan sağanak yağmur sonrası rögarlar tıkandı. Rögarın tıkanmasının ardından biriken su birinci ve bodrum katlardaki dairelere doldu.

Ankara'da bazı semtlerdeki apartmanların bodrum ve birinci katlarındaki daireleri su bastı. Su altında kalan dairelerdeki eşyalar kullanılamaz hale gelirken, evlerde yaşayan vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Kendi imkânlarıyla suyu tahliye etmeye çalışan vatandaşlar, çabaları yeterli olmayınca itfaiyeden ve ASKİ'den yardım istedi. Olay yerine gelen ASKİ tıkalı rögarı açtı. İtfaiye ekipleri ise baskın olan evlerdeki suları tahliye etti.

BENİM İÇİN ÖLDÜ DEMİŞLER

Hürriyet'te yer alan habere göre, evi su altında kalan Hanife Sönmez, olay anında annesinin yanında olduğunu belirterek, “Benim için öldü demişler, bu yüzden ambulanslar gelmiş. Evime giremiyorum, ilaçlarımı bile alamıyorum” dedi. Bakkal dükkânı sular altında kalan Doğuş Çetkin, akrabalarının yardımları ile dükkânını temizlemeye çalıştığını söyledi. 

BAKKALIN ZARARI 40 BİN TL

Zararının 40 bin TL civarında olduğunu ifade eden Çetkin, reyonlarının darmadağın olduğunu, dolaplarının ise kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi. Evi zarar gören bir başka vatandaş Mehmet Peltek ise su baskını nedeniyle perişan halde olduklarını, eşyalarının hepsinin kullanılamaz hale geldiğini anlattı. İHA

ARAÇLARI ZOR KURTARDILAR

Yoğun yağışın etkili olduğu Etlik Kiraz Sokak’ta, otomobiller sel sularına kapıldı. Bazı binaların alt katlarını su bastı. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla sel sularına kapılan araçların bazıları kurtarıldı.