Ankara'dan Diyarbakır'a giden yolcu otobüsüne silahlı saldırı

Ankara’dan Diyarbakır'a giden yolcu otobüsüne seyir halindeki bir araç tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Ankara Valiliği'nden olaya ilişkin açıklamada "Terör saldırısı değil" denildi.

Ankara’da çevre yolundan Diyarbakır'a seyir halinde olan bir yolcu otobüsüne silahlı saldırı gerçekleştirildi. 

Habertürk’ün haberine göre olay, saat 17.30 sıralarında Ankara çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan Diyarbakır'a seyir halinde olan yolcu otobüsüne Ankara Çevre Yolu Keçiören Etlik çıkışında seyir halindeyken bir araç tarafından ateş açıldı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ile zanlı arasında kovalamaca yaşandı. Zanlı, yakalanmamak için polisle çatışmaya girdi. Çatışmanın ardından yakalanan zanlının çok sayıda suçtan sabıkası olduğu öğrenildi. Yapılan aramada, zanlının kaçarken kullandığı araçta 3 adet pompalı tüfek bulunduğu öğrenildi.

Olayda, Selahattin A., Selçuk Y., Müfit K. ve Zülfü K. yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alınarak çeşitli hastanelere sevk edildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yaptığı açıklamada, "Olay terör saldırısı değil. Çok sayıda suçtan sabıkası olan bir kişi, 3 yolcu otobüsüne ateş açtı. Bunun sonucunda 7 kişi yaraladı. Şahıs, polisle girdiği çatışma sonrası yakalandı. Aracında 3 adet pompalı tüfek bulundu" dedi.