Ankara'da 'seferberlik' hazırlıkları başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ak Saray'da yaptığı 'Seferberlik' açıklamasının ardından, polislerin otel sahiplerine “seferberlik anında el konulacağı” yönünde belge verdiği ortaya çıktı.

Ankara’da bazı otellere polisler tarafından ulaştırılan yazıda, “seferberlik anında el konulacağı” bildirildi. Bu olay, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Seferberlik” çağrısını akla getirdi.

Odatv’den Caner Taşpınar'ın haberine göre; “Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyon Kararı” başlıklı yazıda, 4’üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı’nın talebi üzerine komisyondan karar alındığı belirtildi.

Ankara, Çankaya Kaymakamı Aydın Ergün imzalı yazıda, “Taraflar arasındaki teslim-tesellüm işlemleri ile uygulamanın 3634 sayılı kanun ve buna ilişkin Nizamname hükümlerine göre yapılmasını ve tedarikin aksamaması açısından karşılaşılan güçlüklerin Komisyonumuza bildirilmesini rica ederim” ifadeleri yer aldı.

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Komisyonu’nun kararının ise 30 Kasım 2016’da otele polisler tarafından tebliğ edildiği anlaşıldı. Odatv’nin görüştüğü otel sahipleri, polislerin resmi yazıyı “devletin kararı” diyerek verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ak Saray’daki 32. Muhtarlar toplantısında “Anayasa'mızın 104'üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum” demişti.