Ankara'da polisin silahını elinden alıp ayağından vurdular

Ankara'da trafiği tehlikeye düşürüp tepki gösteren gençleri tartaklayan bir grup, kavgaya müdahale eden polis memurunun silahı alarak ayağından yaraladı.

Olay, gece saatlerinde Çankaya ilçesi Kültür Mahallesi'ndeki Kocatepe Camisinin arkasında meydana geldi.

İddiaya göre, ters yönden Doktor Mediha Eldem Sokağı'na giren bir sürücü otomobilini yol kenarındaki gençlerin üzerine sürdü. Sözlü tartışmanın ardından otomobilden inen 4 kişi, üzerine araba sürdükleri 4 genci tekme-tokat dövdü.

Sokak üzerindeki bir apartmanda oturan polis memuru İhsan U. ve çevredekiler kavgayı ayırmak için müdahale ettiler. Polis memuru İhsan U. kendisinin polis olduğunu söyleyerek tarafların ayrılmasını istedi ancak başarılı olamadı. Bu sırada otomobildeki kişilerden biri, pala olarak tabir edilen uzun bıçakla diğer vatandaşlara saldırdı.

Bunun üzerine polis memuru İhsan U. havaya ateş açtı. Saldırganlar bu kez polise saldırarak elinden tabancasını aldı. İçlerinden biri tabancanın kabzasıyla başına vurup yaraladığı polis İhsan U'ya ateşe ederek sol ayağından vurdu. Ardından otomobile binen saldırganlar olay yerinden kaçtı.