Ankara'da 'Karanlığın iktidarına karşı örgütlü mücadele' çağrısı

Komünist Parti Ankara İl Örgütü, "Karanlığın iktidarına karşı örgütlü mücadele" başlıklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler, "Anlaşma yok, uzlaşma yok, anlayış göstermek yok. Türkiye'de dinselleşme bitmelidir" dedi.

Komünist Parti yeni üyelerinin katılımıyla Ankara NHKM'de "Karanlığın iktidarına karşı örgütlü mücadele" etkinliği düzenledi.

Etkinlikte açılış konuşmasını İl Komitesi adına Gökçe Gün yaptı. Gericiliğe karşı örgütlenmenin önemine dikkat çeken Gün'ün konuşmasının ardından sözü Komünist Parti Merkez Komite Üyesi Aydemir Güler aldı. 

"Türkiye'de gericilik şöyle, adam hırsız ama 'sor bir neden hırsızım' diyor. 'Allah için çaldım, cihat icin çaldım' diyor. Öldürüyor, savaş çıkarıyor ama 'sor bir' diyor. Türkiye buna mahkum değil ve bir çıkış yolu var" diyen Güler, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Gericilik ve kapitalizm ayrılmaz bir paket. Böyle bir tabloya anlayış gösterilemez. Denge falan gözetilemez. Biz gericiliğe gericilik deriz. Anlaşma yok, uzlaşma yok, anlayış göstermek yok. Türkiye'de dinselleşme bitmelidir. Türkiye'de gericilik en çılgın formunu almış durumda, bununla hesaplaşacağız. Zorunlu din dersi kaldırılacak, imam hatipler kapatılacak. Biz işçi sınıfının partisiyiz. Türkiye'nin Komünist Partisi emekçilerden ve emekçi çocuklarından oluşuyor. Ne lafı ne işi uzatacağız. Bizim işçi sınıfına karşı Türkiye'de ve dünyada borcumuz var. İşçi sınıfının gücünü örgütlemek zorundayız. Gericiliğin ilacı, işçi sınıfının partisiyle mücadeleye geri dönmesidir. Aramıza katılan yoldaşlarımız, geldiğiniz yer burasıdır. Burası bir sığınak değil. Burası Türkiye'deki fırtınayı durdurmak icin neyimiz varsa paylaştığımız bir mücadele aracı. Hoş geldiniz

Etkinlik partiye yeni katılan üyelere rozet takılması ve konuşmalarıyla sona erdi.