Ankara'da Gökçek dramı: Buna 2 milyon lira harcadı!

Melih Gökçek'in Ankara'da hayata geçirdiği tuhaf projelerin bir yenisi olan Ankapark'ta yer alan "kedili havuza" tam 2 milyon lira harcandığı öğrenildi. Mimarlar Odası ise konuyla ilgili uyarıda bulundu: Polyester imalatı olduğunu bildiğimiz havuzun maliyetinin 2 milyon TL olduğunu öğrendik. Bu rakam bin 335 işçinin maaşına bedel. Belki de bir çakmakla yanacak malzeme...

Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in son "çılgın projesi" olan Ankapark'tan tuhaf haberler gelmeye devam ediyor.

Gökçek, geçtiğimiz haftalarda Ankapark'ın tanıtımı için gazeteciler ve turizmcilerle buluşmuş, parktaki ‘roller coster’a binmişti. Tanıtım turunda roller coster bozulmuş, gazeteciler ve Gökçek 10 dakika havada mahsur kalmıştı. Gökçek'in ses getiren tanıtım toplantısının ardından şimdi de Ankapark'taki 2 milyon liralık "kedili havuz" gündeme geldi.

BÜYÜK TEHLİKE...

Ankapark ihalelerini yakından takip eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankapark’taki eğlence ve gokart çadırı kaplamaları ile maskotlarda, poliüretan dolgu malzemesiyle yapılan 0,5 mm’lik ve 1 mm kalındığındaki polyester ve strafor (yanıcı madde) kullanıldığını bildirdi. Edindikleri bilgiye göre imalatların büyük bölümünde teknik şartnameye uyulmadığını da kaydeden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Ankarapark’a ateşle yaklaşmayın. Ankapark büyük bir yangın yeri” uyarısında bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu üç milimlik polyester kabuk haline getirilip kalıplara dökülüyor.  Yanan bu malzeme yangında daha uzun sürede alev alabilmesi için 3 mm’lik kullanılmalı. Ancak Ankapark’ta 0,5  ve 1 mm’lik malzeme kullanılmış. Çocukların gezeceği yerlerde ve oyuncaklarda tüm bu yanıcı madde kullanılmış. Teknik şartnameye uygun olmadığını bize gelen bilgiyle öğrendik. Bu konuda kamuoyu aydınlatılmalı yıllardır paramız Ankapark fantezisine heba ediliyor. Ankapark’ta 2 hafta içinde bir asılı kalma, iki yangın birde çok büyük bir yangın yeri olmaya neden olacak bir uygulamalar bütünü söz konusu. Fantezi Ankara’yı yakmaktı. Ankapark çok büyük bir yangın yeri olma özelliği taşıyor. Öte yandan işçilerin çalışma koşullarına da dikkat çekerek iş güvenliği açısından da Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı da görev davet ediyoruz. 27-28  metre yükseklikte iş güvenliği önlemleri alınmadan işçiler çalışıyor. Ankapark  zaten ölü yatırım, israf bir yatırım, bir de tekrar tekrar katlayarak bakımı için para ödenen bir süreçle karşı karşıyayız. Öte yandan bize aktarılan bilgiye göre polyester imalatı olduğunu bildiğimiz havuzun maliyetinin 2 milyon TL olduğunu öğrendik. Bu rakam bin 335 işçinin maaşına bedel. Belki de bir çakmakla yanacak malzeme, bir izmaritle bir anda yangın yerine çevrilecek malzeme kullanılıyor. Gökçek kedili havuzun maliyetini açıklasın”