Ankara'da gericiliğe karşı büyük buluşma

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi tarafından Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılan gericiliğe karşı "Aydınlık Türkiye buluşması" yoğun ilgiyle gerçekleştirildi.

Haber Merkezi

Bugün Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi tarafından "Aydınlık Türkiye buluşması" gerçekleştirildi.

Ankara'da yapılan etkinlik tiyatro sanatçısı Orhan Aydın'ın sunumuyla başlayan etkinlikte sık sık "Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok!" sloganları atıldı.

Konuşmasına Sivas'ta ve Gezi'de katledilenleri anarak başlayan Orhan Aydın, "Bugün Gezi Direnişi'nin 3. yılı" diyerek, tüm Türkiye'deki direnişleri hatırlattı. Aydın "hiçbir zaman yalnız olmadık, olmayacağız"

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin çağrıcılarından birisi olduğunu hatırlatan Orhan Aydın, "her türlü hak ihlaline ve faşizme karşı olduğunu" belirtti.

Aydın, etkinliğin düzenleyicilerinden Pir Sultan Abdal Kültürü'ne selam göndererek, "Varlıkları aydınlanma ateşi için güç olacaktır" dedi.

'İMAM HATİPLER KAPATILMALIDIR'
Konuşmasında örgütlenme çağrısı da yapan Orhan Aydın, "bizi ancak örgütlenmek kurtarır" derken, salonda "Hırsız, katil Erdoğan!" sloganları atıldı. Orhan Aydın ise slogana "bu sloganı atmaktan çekinmeyin" diye karşılık vererek, Komünist Parti üyelerinin bu sloganı attıklarını ve beraat ettiklerini hatırlattı.

Gericiliğin bu topraklarda "hiçbir zaman maya tutmayacağını" söyleyen Orhan Aydın, salonu ayağa kalkmaya çağırarak, insanlık için bir dakikalık saygı duruşunda durulmasını istedi. 

Aydın, Gezi Gazileri ile Dayanışma Derneği'nden 3 kişiyi kürsüye çağırdı. Dernek üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'dan gelen bir meşale olarak aranızda yanmak için, size destek olmak için buradayız" dedi.

Açıklamada verilecek en önemli mücadelenin "gericiliğe karşı, AKP'ye karşı ve Erdoğan diktatörlüğüne karşı" verilecek mücadele olduğu söylendi.

Orhan Aydın, etkinliği izlemeye gelen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi Komünist Parti Merkez Komitesi Üyesi Özgür Şen, Aydınlanma Hareketi çağrısı Özlem Şen, soL Portal yazarları Mesut Odman ve Ali Rıza Aydın'a teşekkür etti. 

"İmam hatipler kapatılmalıdır" mesajını tekrar veren Orhan Aydın, "Diyanet İşleri Başkanlığı çöpe gitmelidir" dedi.

'MECLİSTE LAİKLİĞİ SAVUNAN TEK PARTİ YOK'
Orhan Aydın'ın konuşmasının ardından Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi tarafından hazırlanan 10 dakikalık sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterilen videoda AKP'nin dini siyasete egemen kılmaya çalıştığı belirtilerek, Türkiye'nin din devleti olduğunun ilan edilmesine "ramak kaldığı" duyuruldu.

Mecliste laikliği savunan "tek bir parti bile bulunmadığı" söylenen videoda, muhalefet partilerinin tersine bu süreci hızlandırdığı aktarıldı. 

Konuşmasına bugünün Çorum katliamının yıldönümü olduğunu söyleyen Hüseyin Aygün, Gezi'nin yıldönümünde Misvak Dergisi'nin yaptığı karikatürü protesto ettiğini açıkladı.

Rakka'ya giden ABD askerlerinin Kürtlerle birlikte "IŞİD'i yok etmeye çalıştığını" söyleyen Aygün, ABD'nin IŞİD'i var eden taraf olduğunu belirtti.

Hüseyin Aygün, "Tayyip Erdoğan'ın istediği şeyi IŞİD başardı" diyerek IŞİD'in ülkede muhalefeti yok ettiğini söyledi. Aygün, "onların inandığı Selefi İslam'a göre kadınlar sokağa bile çıkamaz" diyerek, laikliğin kadınlar için de önemini anlattı.

"Dinci ideoloji Suriye'de Irak'ta, Ortadoğu'da bizce iflas ediyor" diyen Aygün, meselenin bunun "ipini kimin çekeceği" olduğunu belirtti.

Hüseyin Aygün, bölgede şimdiye kadar İslamcılığı destekleyen ABD'nin, bu iflasın ardından "dinciliğin çöküşünden" kendisine pay çıkartmaya çalıştığını söyledi.

Aygün, Hulusi Akar'ın Sümeyye Erdoğan'ın düğününe gitmesi için de "alçaklık" dedi.

Hüseyin Aygün'ün konuşmasından sonra sahne alan Oğuz Boran, Grup Günyüzü ve Ersin Perçin'in şarkılarıyla etkinlik sona erdi.