Ankara'da binlerce kişi Kolej Meydanı'nda buluştu: İşçi sınıfı saraylar yıkar, diktatörler devirir!

Ankara Kolej Meydanı'nda binlerce kişi 1 Mayıs için buluştu. "Hayır" sesinin güçlü bir şekilde dile getirildiği mitingde, TKP'nin "İşçi sınıfı saraylar yıkar, diktatörler devirir" pankartı ve TMMOB'un "Diktatörlüğe hayır" dövizleri alana giriş sırasında polis engeliyle karşılaşırken, mitinge TKP'nin kitlesel katılımı dikkat çekti.

soL - Ankara

Ankara'da Kolej Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO tarafından düzenlenen 1 Mayıs mitingine binlerce kişi katıldı.

Miting öncesi TKP Mamak İlçe Örgütü tarafından hazırlanan pankartın alana girişi polisler tarafından engellenmek istenirken, aynı şekilde TMMOB'un "Diktatörlüğe hayır" yazılı dövizleri de polis engeliyle karşılaştı. 

TKP'nin kitlesel katılımıyla dikkat çektiği miting saygı duruşuyla başlarken, ardından tertip komitesi adına ortak açıklama okundu.

Açıklamada referandumda hayır denildiği, OHAL'e, zorunlu BES'e, kadına yönelik şiddete, eğitimin gericileştirilmesine bir kez daha "Hayır" denildiği ifade edildi.

Ardından mitingi düzenleyen kurum temsilcileri kürsüye çıktı. İlk olarak DİSK adına Tayfun Görgülü kürsüye gelerek 1 Mayıs'ı coşkuyla selamladığını söyledi. "16 Nisan'da 'Hayır' dedik ve kazandık" diyen Görgülü, Taksim şehitlerini, emekçi kadınları ve tüm işçi sınıfını selamlayarak AKP'ye boyun eğmeyeceklerini ifade etti. 15 Temmuz sonrası AKP'nin iş güvencesini kaldırdığını belirten Görgülü, kıdem tazminatını gasp hazırlığına dikkat çekti ve "iş güvencemize ve kıdem tazminatına dokunamazsınız" dedi.

Mitingden kareler ve videolar:

 

TKP VE TMMOB PANKARTLARINA ENGELLEME

ALANDAN KARELER

 

Sendika.org

Sendika.org