Ankara'da 8 Mart etkinliği: Kübalı Kadınlar

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle Çankaya Belediyesi ve José Martí Küba Dostluk Derneği işbirliğiyle Kübalı Kadınlar konulu etkinlikler bugün de devam etti.

Haber Merkezi

Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve José Martí Küba Dostluk Derneği, "Eşitlik ve Farkındalık Ayı" kapsamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle 100. Yıl semtinde bir etkinlik düzenledi.

100. Yıl Çankaya Evi’nde gerçekleştirilen etkinlik José Martí Küba Dostluk Derneği yönetim kurulu üyesi Etkin Kaya’nın konuşmasıyla başladı. Kaya konuşmasında Küba sosyalist devriminin kadın ve erkek eşitliği konusunda elde ettiği başarıların kadınların örgütlü gücüne dayandığını anlattı.

Konuşmanın ardından Kübalı kadınların devrimden sonra sosyal ve ekonomik alanda kat ettikleri büyük yolu 50 yıllık dostlukları üzerinden anlatan Şeker ve Tuz isimli belgeselin gösterimi gerçekleşti.

Etkinliğin sonunda Küba konsolosu Mayvet Gonzalez Fernandez söz aldı. Kübalı kadınların devrimden bu yana elde ettiği kazanımları sayısal verilerle anlatan Fernandez, bu başarının, tarihin en uzun soykırımı olan ablukaya rağmen gerçekleştiğinin altını çizdi. Etkinlik 100. Yıl semti halkının sorduğu sorularla son buldu. Etkinliğe semt sakinlerinin ilgisi büyüktü.