Ankara'da 27 HDP'li gözaltına alındı

Bu sabah İstanbul'da 15 HDP üye ve yöneticisinin tutuklanmasının ardından, Ankara'da da HDP'lilere yönelik bir operasyon düzenlendi. Aralarında Mimarlar Odası üyesi Mükremin Barut'un da bulunduğu 27 HDP üyesi gözaltına alındı.

Ankara’da HDP’lilere yönelik operasyon düzenlendi. Çankaya ve Yenimahalle’de HDP üye ve yöneticilerinin evlerine düzenlenen baskınlarda 27 HDP üyesi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDK Ankara İl Temsilcisi Harun Çakmak, HDP Parti Meclisi üyesi Hacı Mehmet Bozdağ, HDP İl Yöneticisi Osman Konukçu, HDP Çankaya İlçe Eş Başkanı Öznur Şahin, HDP İl Kadın Koordinasyonu’ndan Sevim Güçlü ve Rukiye Şen, Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Yöneticisi Mazlum Bircan, BES üyesi Elif Aydın, DBP PM eski üyesi Zeki Altun, HDP eski il yöneticileri Salim Turan ve İpek Keskin Gür, HDP Çankaya eski İlçe Eş Başkanı Mükremin Barut, HDP üyeleri Gülistan Tekin, Ayhan Kaplan, Nevzat Yalçın, Ezgi İslam, Mahir Ateş ve Hacı Karaman, ADAD Yöneticisi Hatice Çevik, TUHAD-Fed eski Yöneticisi Selahattin Gider, Koma Keçe müzik grubundan Dilan Erdoğan ile üniversite öğrencileri Fırat Aksoy, Yalçın Erdoğan ve Şahin Bardakçı ile adı öğrenilemeyen üç kişi.

MİMARLAR ODASI'NDAN TEPKİ

Öte yandan gözaltına alınanlar arasında bulunan ve aynı zamanda Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi Mükremin Barut için, Mimarlar Odası'ndan bir açıklama yapıldı. "Mükremin Barut serbest bırakılsın" başlıklı açıklamada şöyle denildi:

"Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde önceki dönemlerde yönetim kurulu üyeliği yapmış, üyemiz ve delegemiz, Başkent Dayanışması bileşenlerinden olan Mükremin Barut, sosyal medyada Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla, evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştır. Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile açılan soruşturmaların sayılarının binlere ulaştığı bu süreçte, ifade özgürlüğünü engellemek üzerine yürütülen bu baskı sürecini kınıyor, üyemiz Mükremin Barut'un acilen serbest bırakılmasını istiyoruz."