Ankara Yüksel Caddesi'nde polis saldırısı: 6 gözaltı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yapılan bir açlık grevine destek eylemine polis saldırısı sonucu 6 kişi gözaltına alındı.

Açlık grevlerinin 222'nci gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eylemine polis müdahale ederek 6 kişiyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine iade edilmeleri talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 222'nci gününde. Gülmen ve Özakça'nın destekçileri tarafından sürdürülen "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 342'nci gününü geride bıraktı.

Evrensel'in aktardığına göre, aralarında Yüksel direnişinin simge isimleri Veli Saçılık ve Acun Karadağ'ın da bulunduğu grup, İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Polisin açıklamaya izin vermemesi üzerine, eylemciler Konur Sokak'ta bir araya geldi. Eylemcilerin açtıkları "Nuriye ve Semih'in açlık grevi 222. gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın" pankartı yırtan polis, eylemcilere biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı.

Müdahale sonrası, Veli Saçılık, Acun Karadağ, Gülnaz Bozkurt, İlker Işık, Perihan Pulat ve Turgut Türksoy gözaltına alındı.