Ankara Katliamı'nda polis aracıyla yaralı taşıyanlara 'hırsızlık' iddiasıyla dava!

10 Ekim Ankara Katliamı'nda polis aracını alarak yaralı taşıyan yurttaşlara "hırsızlık" suçlamasıyla dava açıldı.

Ankara Garı'ndaki katliam sırasında olay yerinde bulunan bir polis aracıyla yaşlı bir vatandaşı hastaneye götürmek isteyen iki arkadaş hakkında savcılık, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Eşya hakkında hırsızlık, Kamu Malına Zarar verme” suçlarından dava açtı. Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, haklarında 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan Mert Kaya ifadesinde, yaralı kişiyi hastaneye götürürken, yolda bir polis ekibinin yanında durduklarını, ambulans çağırılmasını istediklerini, polis ekibinin de ambulans çağırdığını anlattı.

İddianame, Tren Garı kavşağında meydana gelen patlamada çok sayıda insanın öldüğü ve yaralandığı hatırlatılarak, “Olay yerinde toplu gösteri ve yürüyüş yapılması sırasında, patlamayı bahane eden şüphelilerin, ekip otosuna tekme atarak, üzerinde zıplayarak, camlarını kırarak zarar verdikleri, daha sonrada aracı çalıştırıp kaçarken, Sıhhiye meydanı civarında yakalanmışladır” denildi.

İddianamede, şüphelilerin yaralı taşıdıkları yönündeki savunmalarına itibar edilmediği anlatılmasına rağmen, dosyada bulunan polis tutanağında “Gar kavşağında bulunan park halindeki polis aracını yaralıyı hastaneye götürmek üzere kaçırmaya teşebbüste bulunan Mert Kaya, Devran Saçıntı isimli şahıslar polis merkezi amirliğine getirilmiştir. Herhangi bir arama kaydı olmadığı tespit edilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Şüphelilerden Üniversite öğrencisi Mert Kaya ifadesinde şunları söyledi:

“Yaralılara yardım etmek için oraya gittim. Polisler araçlarını bırakıp alanı terk etmişlerdi. Bizde orada bulunan polis araçlarının içerisinde kontağı var mı yok mu diye kontrol ettiğimizde, orada bulunan insanlar polis aracına zarar verirken ben ve arkadaşım Devran Saçıntı ile birlikte araçlara zarar veren insanları itekledik. Ağır yaralı bir yaşlı bir vatandaşı görmemiz üzerine hemen Devran ile birlikte yaralı vatandaşı polis aracına bindirmek istedik."

Devran Saçıntı da ifadesinde benzer açıklamalarda bulundu. Kaya ve Saçıntı’nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.