Ankara Gazi Anadolu Lisesi de kervana katıldı: Selam olsun karanlığa sırtını dönenlere

Liselilerin AKP karanlığına yönelik tepkileri artarak devam ediyor. Liselerde karanlığa sırtını dönen öğrencilere destek veren Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri de bir bildiri yayınladı.

Haber Merkezi

Türkiye, ülkenin köklü liselerinden yayınlanan gericilik karşıtı bildirileri konuşuyor. İlk fitili ateşleyen Türkiye'nin sayılı liselerinden biri olan İstanbul Erkek Lisesi'ydi. Hemen arkasından yine ülke tarihine önemli izler bırakmış Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Bornova Anadolu Lisesi'nden bildiriler yayınlandı. En son Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden de bir bildiri geldi.

Bildirilerde bir diğer ikkat çeken nokta da okulların birbirine gönderme yapması oldu. Bornova Anadolu Lisesi'nin bildirisinde “Gelin padişah yalakalarına hep birlikte sırtımızı dönelim” ifadeleri yer alıyordu. Hemen arkasından yayınlanan Vefa'nın bildirisinde ise "Diğer okullarla beraber karanlığa sırtımızı dönmeye hazırız!" denildi. Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri de arkadaşlarının bu sözlerine "Selam olsun karanlığa arkasını dönüp güneşli yarınlara yürüyen bütün liselilere" diyerek katıldı.

Ankara Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin açıklaması şu şekilde: