Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece yarısı 'kadro' hareketliliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde gece geç saatlerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

Kalabalık bir grubun Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne geldiği güvenliklerin ise kalabalığı içeriye almadığı sosyal medyada paylaşılan videolara yansıdı.

Videolarda ayrıca kalabalıktan kişilerin belediye çalışanı olduğu anlaşılan kişilerle konuştuğu görüldü. Konuşmalarda belediye çalışanı olduğu anlaşılan bir kişinin, "Kadro varsa devletimizde uygun görülürse verilir. Ama sizin bu şekilde beklemeniz size bir şey kazandırmayacak" dediği duyuluyor.

Sosyal medyada yayılan video şu şekilde:

Olayın kadro kavgası olduğu iddia edildi. AvazTürk’ün iddiasına göre Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı'nın bu geceki kadro tahsisi işleminin iptal olduğu ve dağılınması uyarısına rağmen kadro bekleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bekleyişleri devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ilgisi olmayan 150'ye yakın ismin kadro için davet edildiği, kadro hak edenlerin bunu duyunca Büyükşehir Belediyesi'ne akın ettiği, güvenlik personelinin ise liste dışındakilerin binaya girişine izin vermediği anlaşıldı.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinde gece yarısı yaşanan kadro operasyonu nedeniyle Çevik Kuvvet polisleri de gelip belediye önünde bariyer kurdu.

Binanın önünde bekleyenlere belediyeden açıklama yapıldı: