ANF'de Ankara saldırısı ile ilgili dikkat çeken yazı: Ortada bir bilmece yok!

PKK'ye yakınlığı ile bilinen ANF (Fırat Haber Ajansı) yazarı Cahit Mervan, Ankara saldırısına ilişkin KCK yöneticisi Cemil Bayık'ın kullandığı 'Misilleme olabilir' sözlerine dikkat çekerek "Bu eylemin Kuzey Kürdistan’da son birkaç ayda devletin uyguladığı vahşet politikasının sonucu olma ihtimali çok kuvvetlidir" dedi.

ANF'de çıkan Cahit Mervan imzalı yazıda 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki saldırı ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullanıldı. AKP'nin saldırının arkasında PYD'nin olduğunu iddia etmesine karşın Cemil Bayık'ın açıklamalarına dikkat çekilen yazıda ortada bir "bilmece" olmadığı belirtilerek "Bu eylemin Kuzey Kürdistan’da son birkaç ayda devletin uyguladığı vahşet politikasının sonucu olma ihtimali çok kuvvetlidir" ifadelerini kullandı. 

Saldırının faili olarak PYD'yi değil PKK'yi işaret eden Mervan, "Ortada bir bilmece yok, Erdoğan’ın başlattığı 'kıyamete kadar savaş' var. Ve bunun yol açtığı sonuçlarla karşı karşıyayız" derken, "Yani ekilen rüzgarın ne yazık ki fırtınaya dönüşme hali var. Bu noktadan tek dönüş ancak Erdoğan ve adamlarının Kürt ve Kürdistan’a karşı açtıkları savaşı sonlandırma, Kürtlerin tüm parçalarda statülerini tanıma, işgal ve yayılmacı emellerinden vazgeçmekle mümkündür" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Ankara saldırısıyla ilgili bugün yaptığı açıklamada "Kimler yapmıştır bilemiyoruz. Ama daha önce Kürdistan'daki katliamlara misilleme olarak bu tür tepki eylemleri yapanların olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mervan'ın yazısından bir bölüm şöyle: 

"Saadete gelirsek: Ankara’daki saldırının YPG, PYD ve Rojava irtibatlı olma ihtimali sıfırdır. Hatta sıfırın altında sıfırdır. Bunu en iyi bilende Erdoğan-Davutoğlu ikilisi ve etrafındaki savaş ekibidir.

Ancak bu eylemin Kuzey Kürdistan’da son birkaç ayda devletin uyguladığı vahşet politikasının sonucu olma ihtimali çok kuvvetlidir. Aslında Türk devleti açık açık uyguladığı vahşetle, Kürtleri sivil alanlara saldırı için teşvik etti. Kürt hareketi bu oyuna gelmedi. Sivil hedeflere yönelmedi.

Ancak Ankara saldırısının hedefi, seçilen yer, biçim ve tarzı çokta bir bilmece olmadığını bize gösteriyor. 

24 Temmuz 2015’ten bu yana Kürdistan’ı onlarca uçakla bombalayan, Kürdistan’da şehir ve kasabaları yakıp yıkan, daha bir hafta önce Cizre’de 150 aşkın kişiyi diri diri yakan, insanların cenazelerini daha sokaktan almasına müsaade etmeyen bir devlet ne bekliyor ki?

Ortada çok bilinmeyenli bir denklem söz konusu değil. Zaten ANF’ye açıklamada bulunan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, tamda bu noktaya dikkat çekiyor.

...Şimdi bu açıklama ortada iken 'kıyamete kadar savaş' ilan eden Türk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve adamları işi pişkinliğe vurup, kamuoyunu aldatarak saldırıyı YPG ve PYD’nin üstüne yıkma çabaları ancak zavallılık olur.

Ankara’daki saldırının çok bilinmez bir denklem olduğunu düşüneler ve zor denklemi çözme isteyenlere de şunu hatırlatmakta yarar var. Lütfen dönün Erdoğan-Davutoğlu-Ergenekon-JİTEM-İŞİD çetelerinin Kürdistan’da yaptıklarına bir bakın. Ektikleri öfkeye bir bakın.

Ortada bir bilmece yok, Erdoğan’ın başlattığı 'kıyamete kadar savaş' var. Ve bunun yol açtığı sonuçlarla karşı karşıyayız. Yani ekilen rüzgarın ne yazık ki fırtınaya dönüşme hali var.

Bu noktadan tek dönüş ancak Erdoğan ve adamlarının Kürt ve Kürdistan’a karşı açtıkları savaşı sonlandırma, Kürtlerin tüm parçalarda statülerini tanıma, işgal ve yayılmacı emellerinden vazgeçmekle mümkündür."