Anayasa Komisyonu Başkanı'ndan 'linç'savunması: Tahrik edildik

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Anasaya Komisyonunun dünkü toplantısında AKP'liler tarafından linç edilen, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'le ilgili "Havalanıyor ama iniş takımları açılmadığı için herhalde yere düşüyor" ifadelerini kullandı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop, dokunulmazlık teklifinin görüşmelerinde yaşanan kavgalarla ilgili tüm görüntülerin incelenmesinin ardından bazı danışmanlarla ilgili soruşturma açılabileceğini söyledi.

“Bu aynı zamanda yasama faaliyetini engelleme suçudur” diyen Şentop, Meclis yönetimince salonda hasar tespit edilirse tazmin yoluna gidilebileceğini ifade etti.

Kavgayı "HDP milletvekillerinin özel olarak planladığını" iddia eden Şentop, AKP'li vekillerin "tahrik edildiğini" öne sürdü. Şentop, “HDP Grup Başkanvekili masanın üzerine çıkıp oradan orta alana atlıyor. Oradan diğer masanın üzerine çıkıp bizim arkadaşların üzerine atlıyor. Havalanıyor ama iniş takımları açılmadığı için yere düşüyor. Belli ki kavga etmeye gelmişler, maksat belli. Bir bayan milletvekilinin elinde kamera. Ben konuşuyorum, zoom’luyor. Bunun tahrik edici tarafı var” dedi.

Bu arada komisyonda geçen hafta ve önceki gün yaşanan kavgalarda hekim müdahalesi gerektirecek derecede yaralanan 7 isim oldu. Geçen hafta AK Parti’den Yusuf Başer, Mehmet Demir, Ali İhsan Yavuz, HDP’den Erdal Ataş ile Feleknas Uca şiddetli darbeler almıştı.