Anaokulunda Kuran eğitimi dayatması başladı!

Henüz temel eğitim almamış, soyut işlemler dönemini tamamlamamış, okuma yazma bile bilmeyen anaokulu çocuklarına yönelik Kuran eğitimi dayatması resmen başladı. Dayatmanın ilk örneklerinden biri Kütahya'da yaşandı. Milli eğitim ile müftülük arasında düzenlenen protokole göre TOKİ Anaokulu'nda Kuran öğrenen çocuklara törenle Kuran hediye edildi.

Haber Merkezi

Eğitim alanında laiklik ilkesine, bilimsel eğitim anlayışına, pedagoji bilimine ve Öğretim Birliği Yasası'na aykırı uygulamalar her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. 

Henüz temel eğitim almamış, soyut işlemler dönemini tamamlamamış, okuma yazma bile bilmeyen anaokulu çocuklarına yönelik Kuran eğitimi dayatması resmen başladı. Dayatmanın ilk örneklerinden biri Kütahya'da yaşandı. Milli Eğitim ile müftülük arasında düzenlenen protokole göre TOKİ Anaokulu'nda Kuran öğrenen çocuklara törenle Kuran hediye edildi. 

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile il müftülüğü arasında imzalanan "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında anaokulu öğrencilerine Kuran eğitimi başladı. TOKİ Anaokulu'nda Kuran okumayı öğrenen öğrenciler için tören düzenlendi. Törende Kuran okumasını öğrenen altı öğrenciye Kuran hediye edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, "Peygamber efendimiz hadisi şerifinde 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Bizim çocuklarımız anaokullarımızda, ilkokullarımızda il müftülüğümüz ile yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde hem Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatını uyguluyor hem de güzel dinimizi ve yüce kitabımızı öğreniyorlar” dedi.