Anadolu Üniversitesine ByLock operasyonu: 8 kişi gözaltında

Anadolu Üniversitesindeki Fethullah Gülen cemaati yapılanmasına yönelik üçüncü dalga operasyon kapsamında ByLock kullandıkları belirlenen 11 zanlıdan 8'i yakalandı.

AA

Eskişehir merkezli 6 ilde Anadolu Üniversitesi (AÜ)  ile bağlantılı başlatılan Fethullah Gülen cemaati yapılanmasına yönelik üçüncü dalga operasyon kapsamında, Sivil Havacılık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı.  

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başsavcılıkça AÜ'ye yönelik yürütülen "FETÖ" soruşturması çerçevesinde, AÜ  avacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden mezun olup, ülkenin değişik yerlerinde  ivil havacılık alanında görev yapan kişilerle ilgili Eskişehir, Sakarya, İzmir,  stanbul, Ankara ve Adana'da 11 adrese operasyon gerçekleştirildi.

AÜ ile bağlantılı başlatılan üçüncü dalga operasyon kapsamında, cemaatin şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen 11 kişiden 8'i yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 3 şüpheli ise aranıyor. AÜ'ye yönelik 18 Ağustos ve 8 Mart'ta da iki operasyon düzenlenmiş ve 53 kişi gözaltına alınmıştı