Amasya'da Boyun Eğme satışı yapan TKP'lilere saldırı

TKP'nin haftalık siyasi yayını olan Boyun Eğme’nin satışı sırasında Amasyalı TKP’lilere bir grup faşist saldırıda bulundu.

Türkiye Komünist Partisi’nin haftalık siyasi yayını olan Boyun Eğme’nin satışı sırasında Amasyalı TKP’lilere bir grup faşist saldırıda bulundu.

Her hafta yayın satışına çıkan TKP’lilere uzun süre GBT sorgulaması yaparak oyalamaya çalışan polislerin çalışma yapılan Yeşilırmak kenarındaki Gezi Yolu'ndan ayrılmasından kısa bir süre sonra faşistler saldırıda bulundu. TKP’liler saldırganları savuştururken, etraftaki kafelerde oturan vatandaşlar da olaya müdahale ederek tepki gösterdi. 

Saldırının ardından TKP Amasya İl Örgütü bir açıklama yaparak Amasya halkını 18 Şubat'ta gercekleşecek Amasya İl Örgütü açılışına davet etti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Komünist Partisi çalışmalarına yurdun her bir köşesinde çoğalarak devam ederken belli ki AKP emniyeti ve yardakçısı faşistler de üzerine vazife çıkarmışlardır. 

Şu iyi bilinmelidir ki, halkın seçeneğini güçlendirmek için memleketimizin dört bir yanında mekik dokuyan TKP'lileri bu tarz ucuz numaralarla yıldırmak mümkün değildir.

Memleketimizin her bir yeri emekçilerindir, yurtseverlerdir, bizimdir.

Bugün gerçekleştirdiğimiz Haftalık Boyun Eğme satışına saldırıda bulunan şahıslar ve göz yuman emniyet mensupları tespit edilmiştir ve haklarında gerekli işlemler yapılacaktır. 

TKP'liler çalışmalarına hız vererek devam ederken dostlarını Halkın seçeneğini güçlendirmeye davet etmektedir. 

Bu vesile ile Amasya halkını 18 Şubat'ta gerçekleşecek TKP Amasya İl Örgütü açılışına davet ettiğimizi bildirmek isteriz.