‘Almanyalı Osmanlılar’a para aktardığı öne sürülen AKP’li: Maalesef FETÖ kokuyor

AKP'li milletvekili Metin Külünk ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesine para aktardığı ve çetenin bu parayla ateşli silah aldığı iddialarına yanıt vererek, "maalesef FETÖ kokuyor" dedi.

AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, hakkında soruşturma açılmasına neden olan, ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesine para aktardığı ve çetenin bu parayla ateşli silah aldığı iddialarını yanıtladı.

Külünk açıklamasında “Bu tarz ve üslup çok tanıdık ve maalesef FETÖ kokuyor" dedi.

'UETD İLE BAĞLANTISI VAR'

Baden Württemberg eyaleti emniyet teşkilatı, ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesinin siyasi olarak yurt dışından kontrol edilip edilmediğini araştırmak için soruşturma başlatmıştı.

Baden Württemberg Emniyet Müdürü Klaus Ziwey, çetenin Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’yle (UETD) bağlantılarının olduğunu da belirtmişti. UETD, Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından AKP’nin resmi olmayan yurt dışı organizasyonu olarak kabul ediliyor.

'ERDOĞAN'A KARŞI ALGI OPERASYONU...'

Diğer yandan, AKP’li Külünk’ün çetenin ileri gelen isimlerine para verdiği ya da verdirdiği, Almanya’daki soruşturma ekiplerinin de bu parayla ateşli silah satın alındığını tespit ettiği kaydedilmişti.

"Almanya’da son bir senedir şahsı üzerinden Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı algı operasyonları yapıldığını" belirten Külünk, iddiaların baştan sona ‘kurgu’ olduğunu iddia etti.

Külünk, "Yaklaşık üç yıl boyunca sık sık seyahat ettiğim Avrupa ülkelerinde ve özellikle Almanya’da yaptığım tüm sivil toplum kurumlarını ziyaretler, sivil toplum çalışmaları, demokratik süreçlere katılım ve düşünce beyanı çalışmaları ya da vatandaşlarımızın düzenlemiş olduğu protesto ya da etkinliklere ‘davetli’ olarak katılmam üzerinden suç üretemeyen Alman makamları, ne oldu da 15 Temmuz işgal girişimi sonrasında birden soruşturma başlatmıştır” dedi.

'DİKKAT EDERSENİZ ÖZELLİKLE BENİM İSMİM ÜZERİNDEN...'

“Dikkat ederseniz özellikle benim ismim üzerinden, Türkiye adına sözde faaliyet yapan örgüt varmış gibi iddia ediliyor”diyen Külünk, hedefin Türkiye ve Türkler olduğunu iddia etti.

Külünk, “Bu tarz ve üslup çok tanıdık ve maalesef FETÖ kokuyor. Bu dava ile kurgulanan oyun çok büyük” diye konuştu.

Daha önce de Almanya’da polis baskınları ve örgütlü suçlarla ilgili soruşturmalarla gündeme gelen ‘Almanyalı Osmanlılar’ çetesine uyuşturucu, silah ticareti, kara para aklama, şantaj, belgede sahtecilik gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Örgütün eski lideri halihazırda başka suçlamalar nedeniyle tutuklu.