Almanya Dışişleri Bakanı: Çavuşoğlu ile defalarca konuştuk

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, son günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile pek çok görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in durumu konusunda "son hafta ve günlerde defalarca görüşmelerde bulunduğunu" söyledi.

Gabriel, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in Türkiye'deki tutukluluğunun birinci yılında Yücel'e ilişkin açıklamalarda bulundu.

DW'nin aktardığına göre, Çavuşoğlu ile "son hafta ve günlerde pek çok kez Deniz Yücel'in durumu hakkında görüşmelerde bulunduğunu" belirten Gabriel, "Bu görüşmelerde mahkeme sürecinin hızlandırılması ve bağımsız Türk mahkemelerinin olumlu bir karar vermesini umduğumu söyledim" dedi.

Bakan, görüşmelerin ne zaman ve nasıl yapıldığı konusunda bilgi vermedi.

YILDIRIM, 'KISA SÜREDE GELİŞME OLACAĞI KANAATİNDEYİM' DEMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım yarın Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Berlin'de biraraya gelecek. Merkel-Yıldırım görüşmesinde de Yücel'in durumunun gündeme gelmesi bekleniyor.

Görüşme öncesi ARD kanalının sorularını yanıtlayan Yıldırım, Deniz Yücel'in serbest kalıp kalamayacağına ilişkin soruya "Onun kararını ben vermiyorum, mahkemeler o kararı veriyor. Ümit ederim kısa sürede serbest kalmış olur. Kısa sürede bir gelişme olacağı kanaatindeyim" yanıtını vermişti.