Ali Koç: Rusya ile gerginlik planları sekteye uğrattı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından bazı planlarının sekteye uğradığını söyledi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından bazı planlarının sekteye uğradığını söyledi. Adana’ya Ford Trucks Yetkili Bayisi’nin açılışına gelen Koç, kendi mühendisleri tarafından geliştirilen Ford Trucks çekici kamyonu, 4 yıl içinde 50 ülkede bayi ağı ile satmayı planladıklarını belirtti.

Rusya ile gerginliğin bitmesi halinde Türkiye’den sonra en çok kamyonu orada satmayı hedeflediklerini ifade eden Koç, “Rusya’nın en güçlü araç üreticilerinden biri ile 2014 aralık ayında bir anlaşma yaparak Ford Trucks kamyon üretme kararı aldık. Tabii planlarımız bir nebze sekteye uğradı. Hem Rusya’ya uygulanan ambargolar, hem iki ülke arasındaki tatsızlıklar. Ama şunu bilmenizi istiyorum ki işler normale döndüğünde Türkiye’den sonra en çok kamyon sattığımız pazar, Rusya pazarı olacaktır” diye konuştu.