Ali İsmail'in doğum gününde Hatay'da barış koşusu

Haziran Direnişi günlerinde Eskişehir'de polis ve AKP'lilerin saldırısı sonucu öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın doğum gününde, memleketi Hatay’da barış koşusu düzenlendi.

Haziran Direnişi'nde polis ve AKP'li esnafın saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde, adına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) Hatay'da barış koşusu düzenlendi.

Hatay Barış Koşusu öncesi konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz, koşuyu önümüzdeki yıllarda uluslararası hale getirmeyi düşündüklerini belirterek, “Geçen sene şakayla karışık burada koşu yapar mıyız dedik, bu sene buradayız, keşke böyle ülkeler arası koşu yapsak sınırları geçsek diyorduk, belki 2 sene sonra onu da gerçekleştiririz, barış adına hoş geldiniz. Bir çok sponsorun desteği ve sizin katılımınızla gerçekleşti bu koşu. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız, iyi ki doğdun Ali İsmail” dedi.

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da yaptığı konuşmada, "Alişim için anılarınızı anmaya geldiniz, hoş geldiniz, ayağınıza sağlık. Bu Hatay’da bir ilk, inşallah her sene aynı coşkuyla aynı heyecanla daha çok çoğalarak bu maratonu gerçekleştireceğiz. Hepinizin adımlarına, yüreğinize sağlık, hoş geldiniz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından ilk olarak profesyonel sporcuların yer aldığı 10 kilometre koşusu başladı, ardından 4 kilometrelik halk koşusunun başlangıcı yapıldı.

10 kilometre ve 4 kilometrelik iki ayrı alanda düzenlenen koşuda yaklaşık 250 sporcu yarıştı. 

Koşu sonucu her katılımcıya madalya, kupa ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.