Alaattin Çakıcı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Binali Yıldırım tehdidi

Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek yeni Başbakan Binali Yıldırım’a “Kendine ve çocuklarına dikkat etsin” mesajı verdi.

Odatv'nin haberine göre Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek yeni Başbakan Binali Yıldırım’a “Kendine ve çocuklarına dikkat etsin” mesajı verdi. Çakıcı, mektubunda oğluna Binali Yıldırım tarafından “yanlış” yapıldığını iddia ederek bu konuda Yıldırım’ın MHP’li milletvekilleri aracılığıyla “Alaattin’le aramı bulun” ricasında bulunduğunu öne sürdü.

Alaattin Çakıcı, avukatı Can Sevinç aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektupta, Yıldırım’ın Erzincan’da yaşanan ve içeriği açıklanmayan bir konu nedeniyle oğluna “yanlış” yaptığını ifade etti. Bu konunun kendisine MHP Milletvekili Durmuş Ali Torlak tarafından aktarıldığını belirten Çakıcı, Yıldırım’ın başbakan yapılmaması gerektiğini savundu.

Mektubuna “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek başlayan Çakıcı, “Sizin AKP milletvekillerinin, MKYK üyeleri il ve ilçe teşkilatlarınca bu sözlerimin dikkate alınmasının AKP'li seçmenin ve AKP'li olmayan seçmenin Aziz Türk Milleti'nin hakkıdır” dedi.

“Bugüne kadar sözlerim yanlış anlaşılır diye hiç dile getirmediğim Binali Yıldırım hakkında bazı sözleri dile getiriyorum” diyen Yıldırım Erdoğan'a yönelik “Sayın Binali Yıldırım'a bu millet sadece milletvekilliğini teslim etti. Fakat AKP'yi 258'den 316'ya çıkaran sayın Davutoğlu'na 5 yıl görev vererek teyit eden ülkemiz ve coğrafyamız bir ateş sürecinden geçerken tepeden bir baskıyla çocukları hırsız olan bir adama hükümeti nasıl teslim edebildin? AKP'de ondan kat kat onurlu milletvekilleri varken onlardan birini geçirmeniz gerekmez miydi?” ifadelerini kullandı.

“Adı kabadayıya çıkmış Alaattin Çakıcı'dan korkan, iki mebustan yardım dilenen biri, ateş çemberinden geçen ülkemize ne gibi bir hizmet edebilir” diyen Çakıcı mektubunu şöyle sonlandırdı: “Ama dersen ki sen ve Aziz Türk Milleti merak etmeyin, o benim sadece bürokratım, işin başında ben varım. Ben bu millete söz verdim ülkemde kimse by-pass yapamaz. Aziz Türk Milleti; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek dil diye namus sözü verdim. Zannediyorum bu sözünüz, İnşallah ömrünüzün sonuna kadar da vazgeçmezsiniz. Size ve Aziz Türk Milleti'ne saygılarımla arz ederim.”

 

İşte o mektup: