Akşener'in partisinin adı 'korsan parti' kaygısıyla gizleniyor

Meral Akşener'in kuracağı yeni partinin adının, aynı adla "korsan bir parti" kurulacağı yönündeki duyumlar nedeniyle gizlendiği öne sürüldü.

Meral Akşener liderliğindeki yeni partinin adının, aynı adla ‘korsan bir parti’ kurulacağı yönündeki duyumlar nedeniyle gizlendiği öne sürüldü.

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın kulis haberine göre, MHP’den ayrılan siyasetçiler, merkez sağda bir örgütlenme için Türkiye çapında çalışma sürdürüyor. Çekirdek bir kadro da parti ismi ve amblemi üzerinde çalışıyor.

Çalışmaları yürüten ekipte yer alan kaynaklar, parti isminde “Türkiye” ifadesinin geçebileceğini, her kesimi kucaklayacak, akılda kalacak vurucu bir isim üzerinde durulduğunu kaydetti. Partinin adının, "korsan parti"yi önlemek için kurulduğu gün açıklanacağı vurgulandı

Eski milletvekillerinden gelen önerilerde “Herkesi kucaklar, herkesi ısıtır, hayatın kaynağıdır” teziyle öne "güneş" simgesi öne çıktı. Kaynaklar, partinin kuruluşuyla birlikte açıklanacak kurucular kurulunda her kesimden isimlerin olacağını ifade ediyor.

ANAP, DYP ve DSP’den tanıdık isimlerin olacağı, kadroların yarıya yakınının gençler ve kadınlardan oluşacağı, alanlarında dünyada ün yapmış ancak Türkiye’de kamuoyunun bilmediği isimlerin bulunacağı kulislerde konuşulanlar arasında.