AKP'ye şok: Zafer Çağlayan da o dosyaya girdi!

17 Aralık sürecinde 700 bin TL'lik saatiyle gündeme gelen AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD'de dava açıldığı öğrenildi. Dava kapsamında Çağlayan tam 55 yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak. Çağlayan'ın on milyonlarca dolarlık nakit ve mücevheri rüşvet olarak aldığı iddia edildi.

Rıza Sarraf ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan bilgiler gerekçe gösterilerek tutuklanması sonrası şimdi de AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan dava kapsamına alındı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Türkiye'nin eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ile Abdullah Happani hakkında, ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delme suçlamasıyla dava açtı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da sanık olarak Zarrab davasında yargılanacağını ve ek iddianameyle ilgili basın açıklamasını Twitter hesabından duyurdu.

ON MİLYONLARCA DOLARLIK RÜŞVET...

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Sarraf davasındaki ek iddianamede aralarında Çağlayan'ın da bulunduğu isimlerin, İran'a uygulanan ambargoyu delmekten 5 yıl, karapara aklamaktan 20 yıl ve bankacılık sistemini zarara uğratmaktan 30 yıl olmak üzere toplam 55 yıl hapis cezasıyla yargılanacakları ifade edildi.

Federal Mahkeme Heyeti tarafından kabul edilmesinden sonra açıklanan ek iddianamede, eski bakan Çağlayan'ın on milyonlarca dolarlık nakit ve mücevheri rüşvet olarak aldığı iddia edildi.