AKP'nin 'şeriat' düzenlemesine sert tepki: Halkımızı kadın ve çocuk düşmanı yobaz çeteye teslim olmamaya çağırıyoruz

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, AKP'nin cihatlı eğitim müfredatı ve müftülüklere nikah kıyma yetkisi verme girişimine sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada, "Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ülkeyi şeriatla yönetmeye çalışan gericilerin karşısında mücadelesini büyütecektir. Halkımızı kadın ve çocuk düşmanı yobaz çetesine teslim olmamaya, şeriata karşı durmaya…

Haber Merkezi

AKP'nin eğitim müfredatına cihat kavramını eklemesi, evrim teorisini müfredattan çıkarması sonrası şimdi de müftülere dini nikah yetkisi veriliyor.

AKP'nin müftülüklere nikah yetkisi verme girişimine Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nden sert tepki geldi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "AKP müftüleri yetkilendirerek, şeriat kanunlarını yasallaştırmaya çalışmaktadır. Şeriat kanunlarını içeren bir tasarının mecliste görüşülmesi dahi cumhuriyete saldırıdır. Tasarı derhal geri çekilmelidir" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

ŞERİAT HÜKÜMLERİNİ İÇEREN KANUN TASARISI GERİ ÇEKİLMELİDİR

Tekbirle göreve başlayan valinin ardından, bilimsel eğitime dair önemli konulardan biri olan evrimin çıkarıldığı eğitim müfredatına cihat girdi. Şimdi ise “Nüfus Hizmetleri Kanunu Tasarısı” ile müftülere resmi nikah kıyma yetkisi meclise sunuldu. Tüm bunların anlamı açıktır. Bilim, insanlık ve aydınlanma karşıtı AKP, Türkiye’yi bir şeriat devletine dönüştürmeye çalışmaktadır.

Din adamlarına resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi, laikliğe ve insanlığa dönük çok yönlü bir saldırıdır.

Verilecek bu yetkinin ardından, kadınların “Medeni Kanun”la düzenlenen boşanma, velayet, mal rejimi ve miras gibi konulardaki temel haklarının şeriat hükümlerine göre belirlenmesi mümkün olacak, böylelikle kadınların yaşadıkları eşitsizlik ve ezilmişlik derinleşecektir. Yetki ile birlikte, çocuk yaşta evlilikler artabilecek, çok eşlilik teşvik edilebilecek, tecavüz ve taciz vakalarının üzerinin örtülmesi kolaylaşabilecektir. Hukuksal bir alana da müdahale edilmiş olacak, dini bir makam olan müftülüğün toplumsal hayatın diğer alanlarını da düzenlemesinin önü açılacaktır.

AKP müftüleri yetkilendirerek, şeriat kanunlarını yasallaştırmaya çalışmaktadır. Şeriat kanunlarını içeren bir tasarının mecliste görüşülmesi dahi cumhuriyete saldırıdır.

Tasarı derhal geri çekilmelidir.

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi ülkeyi şeriatla yönetmeye çalışan gericilerin karşısında mücadelesini büyütecektir. Halkımızı kadın ve çocuk düşmanı yobaz çetesine teslim olmamaya, şeriata karşı durmaya çağırıyoruz.