AKP'nin 'rabia' işareti okul bahçesine de girdi!

Kırklareli'nin Pınar mahallesindeki Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın mitinglerde kullandığı ve partisinin sembolü haline gelen "rabia" işaretinin resmedilmesi tepkiyle karşılandı.

Haber Merkezi

Kırklareli'nin Pınar mahallesinde faaliyet gösteren Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçe duvarına dev bir "rabia" işareti resmedildi. 

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde kullandığı ve partisinin sembolü haline gelen "rabia" işaretinin bir okul bahçesinde bulunması tepkiyle karşılandı. 

CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, kişisel sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaşarak olaya tepki gösterdi. 

Başkur şunları yazdı: 

"Bu görseller Pınar mahallesinde ki Bilal Yeşen Okulu'nun bahçesine, okul yöneticilerinin onayı ile yapılmıştır. Bu görseller içerisinde yer alan bir siyasi sembolün derhal silinmesi gerekir. Bu sembol siyasi iktidar ve partisinin sembolü olan 'rabia' işaretidir. Bu sembol ile okul bahçesine siyaset sokulmuştur. Sembol içine Türk bayrağı yerleştirilerek bağımsızlığımızın biricik simgesi yine siyasi emellere alet edilmiştir. Bizler bir siyasi partinin sembolünün bir eğitim kurumunun duvarına işlenmesini, Türk bayrağının bir siyasi sembol ile eşlendirilerek değersizleştirilmesini onaylamıyoruz. Hemen bu sembolün silinmesini ve sorumluları hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz."