AKP'nin oyunu ile 700 bin ilave 'istihdam' oluşturulacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, torba yasa tasarısında öngörülen desteklerin bu yıl ilk kez işe alınacaklar dahil '700 bin ilave istihdam oluşturacağını' açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, torba yasa tasarısında öngörülen desteklerin bu yıl ilk kez işe alınacaklar dahil "700 bin ilave istihdam oluşturacağını" öne sürdü.

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan 3,4 milyar lira kaynak kullanılacağını belirten Ağbal, “İmalat ve bilişim sektörü için 1 milyar 247 milyon lira, diğer sektörler için 2 milyar 166 milyon liralık bir gider oluşacak” dedi.

“Bir senden bir benden” desteğinden yararlanmak isteyen işverenin, aldığı yeni işçinin ilk ay vergi, prim ve ücretini ödeyeceği, ikinci aydan itibaren iki ayda bir söz konusu masrafları kamunun üstleneceği belirtildi.

Destekten, prim borcu olmayan, kayıt dışı işçi çalıştırmayan özel sektör işyerlerinde en fazla 2 kişinin yararlanabileceği aktarıldı.

'İŞSİZLİK FONUNDAN HARCANAN PARALARLA YAPILACAK'

İktisatçı Mustafa Sönmez, Maliye Bakanı Ağbal'ın açıkladığı istihdam paketini eleştirerek, İşsizlik Fonu'nda biriken paranın harcanması yoluyla "istihdam yaratılmış" gibi bir görüntü yaratılacağını vurguladı.

Mustafa Sönmez Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir AKP oyunu daha: İşyerine 2 işçi alıyorsun, ilk ay vergi, prim ve ücretini ödüyorsun, 2. aydan itibaren ödemeyi İşsizlik Fonu üstleniyor. 700 bin kişiye Fon'dan 3.5 milyar TL ödenecek. İşsizi almış gibi göster, parayı kırış. AKP de 700 bin kişiye iş yaratmış görünsün, Fon erisin" diye yazdı.