AKP'nin gülen bakanı yine uydurdu: Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim bakanlığı sloganı, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor.' Eskiden zaman mefhumu yoktu. Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik" dedi.

Son olarak NASA'nın kuraklık tahmini ile ilgili "NASA da kim oluyor? Bizim teknolojimiz onlardan ileri. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yine gerçeklikle alakası olmayan bir açıklamaya imza attı.  

Yalanlarını, patronlar sendikasının etkinliğinde anlatan Eroğlu, konuşmasına başlarken Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın zaman ile yarıştığını iddia etti.

Daha çok doğa katliamlarını onaylayan projelerle gündeme gelen ve doğanın talanına karşı eyleme geçen yurttaşları hedef alan Eroğlu, "Allah'a şükür biz 320 tane baraj inşa ettik. Binden fazla gölet inşa ettik. Bizim bakanlığı sloganı, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor.' Eskiden zaman mefhumu yoktu. Biz Türkiye'ye dakikliği getirdik. Çünkü zaman da paradır. Geciken, heba edilen zamanın faturası çok da ağırdır. Biz bir projeye başlarken mutlaka açılış saatini ilan ediyoruz" diye konuştu.

Ya birilerini suçlayarak ya da gerçeklikle alakası olmayan açıklamalara imza atarak gündeme gelen Eroğlu'nun skandal açıklamalarının bazıları şöyle:

  • Daha önce "Yağmur duası yağmur bombasından maliyetsiz" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şimdi de NASA'nın kuraklık tahminini eleştirerek, "NASA da kim oluyor? Bizim teknolojimiz onlardan ileri. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var" dedi.
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin Cerattepe'de faaliyetlerin şu an durduğunu ifade ederek, mahkeme kararından sonra karar verileceğini söyledi. Bakan Eroğlu, "Orada Artvinliler değil de bazı dışarıdan gelenler buna karşı eylemler yaptılar" dedi.
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerini (HES) bölgede yaşayan yurttaşların istediğini ancak ‘dışarıdan gelen bir ekibin’ buna karşı çıktığını savundu.
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin “Aslında bu eylemi yapan PKK terör örgütüdür. Biz bunu biliyoruz. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, konu hakkında bilgiyi en kısa sürede vereceğini düşünüyorum" dedi. İstiklal'deki saldırıyı IŞİD'in yaptığı ortaya çıktı.
  • Orman Bakanı Eroğlu, Batman’da Ilısu Barajı’nın altında kalacak olan tarihi kent Hasankeyf için "Baraj olmasa tarihi şehir tamamen yok olacaktı" ifadelerini kullandı.
  • AKP'nin demokrasi adası adı altında yaptığı ağaç katliamına ilişkin Veysel Eroğlu'ndan göz göre göre gerçek dışı açıklamalar geldi. Yassıada'da yaşanan ağaç katliamına ilişkin konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3-5 tane ağacın kesildiğini ileri sürdü.
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yassıada'nın imara açılmasının ardından yapılan ağaç katliamının boyutlarını gösteren fotoğrafı görmediğini ancak sahte olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu Yassıada'ya ilişkin olarak ise "Orada orman filan yok. Ağaç yok kardeşim” dedi.
  • Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cerattepe'de maden için kesilecek ağaç miktarını "cüzi miktar" diyerek açıkladı. Bakan Eroğlu'nun bu soyut açıklamasından, kaç adet ağaç kesileceği anlaşılamadı.
  • Açılışı yapılan 99 barajın "nerede" olduğu sorusu Meclis'e taşınan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'de yaptığı konuşmada, Uğursuyu üzerinde bir baraj yapacaklarını belirterek, "Bunu bir gölet gibi yapıp sonra baraja dönüştüreceğiz. Proje baraj olarak hazırlandığında 7 yıl su ölçümü, 2 yıl planlaması 1 yıl projesi 10 yılda başlıyor. Ama gölet olunca benim imzamla iş bitiyor" diye konuştu.