'AKP’nin çürümüş düzeninin CHP'li belediyelere ödetilmesine izin vermeyeceğiz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin "AKP’nin çürümüş düzeninin CHP'li belediyelere ödetilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında, İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması kararının müfettişlerin soruşturmasına istinaden alınmadığını söyledi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyelere yönelik açıkça bir operasyonun yapılacağını geçtiğimiz günlerde dile getirmiş, İçişleri Bakanı her zaman olduğu gibi aldığı bu emrin gereğini yapmıştır" diyen Torun, İlgezdi'nin avukatlarının yaptığı açıklamayla söz konusu kararın keyfi ve siyasi olduğunu belgeleriyle ortaya koyduğunu ifade etti.

AKP'nin belediyecilik anlayışının iflas ettiğini söyleyen Torun, "Ataşehir Belediye Başkanımızı hedefleyen bu hukuksuzluğun gerisindeki gerçeği, bizler gibi halkımızın da farkında olduğunu biliyoruz. AKP'nin çürümüş düzeninin CHP'li belediyelere ödetilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.