AKP'li vekiller Erdoğan'ı övme yarışında

AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bence de son mohikandır” dedi. Erdoğan'a bir başka övgü de yeni AKP Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. Ünal "Mesele Anadolu’yu arkana alıp Avrupa’ya meydan okumak, Erdoğan bunu yapıyor, yiğitlik budur" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın AKP Genel Başkanı olarak seçilmesi AKP'li vekilleri harekete geçirdi. 

Geçen hafta eski MKYK yöneticisi Ayhan Oğan'ın "Şimdi yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin beğenmeyin bu devletin kurucusu Erdoğan'dır" sözleri gündemdeki yerini alırken, AKP'lilerin Erdoğan övgüleri bitmek bilmiyor. 

Oğan'ın açıklamarına ilişkin konuşan AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlayarak, “Yeni bir devlet kuruyoruz’ ifadesi doğru değil. Sistem değişikliğine gidiyoruz dese anlardım. Rejimimiz belli, rejimimiz; Cumhuriyet, devletimizin adı belli; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 95 yıllık siyasetin Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en büyük lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bence de son mohikandır” ifadelerini kullandı. 

Özdağ'ın açıklama yaptığı sırada Kahramanmaraş'ta konuşan yeni AKP Sözcüsü Mahir Ünal'da Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmasını Erdoğan'ı överek bitirdi. 

Ünal Erdoğan hakkında "Siz rahat olun ey Avrupa, Recep Tayyip Erdoğan’ı devireceğiz.’ Sen kimin sözcüsüsün. Sen bu milletin sözcüsü müsün? Yoksa sen Avrupa’nın sözcüsü müsün? Biz burada 4 terör örgütü ile savaşmıyor muyuz? Biz burada 15 Temmuz’un arkasında duranlara karşı mücadele vermiyor muyuz? 15 Temmuz sonrası senin, bugün şikayet ettiğin o Avrupa, dönüp de bize ‘Geçmiş olsun’ dedi mi? Demedi. Mesele Avrupa’yı arkana alıp, Anadolu’ya meydan okumak değildir. Mesele Anadolu’yu arkana alıp, Avrupa’ya meydan okumaktır. İşte Recep Tayyip Erdoğan bunu yapıyor. İşte yiğitlik budur" ifadelerini kullandı.