AKP'li vekil bu evlerle gurur duyuyordu: 3 yaşındaki çocuğa cinsel istismar!

AKP Milletvekili Ayşe Keşir'in "çocuklara evrensel standartlarda bakılması için" kurduklarını belirttiği Sevgi Evleri'nde 3-6 yaş arasındaki çocuklara cinsel istismarda bulunuldu.

Ali Ufuk Arikan

AKP eliyle kurulan Sevgi Evleri'nde yaşları 3 ile 7 arasında değişen çocuklara cinsel istismar iddiası gündeme geldi.

İddia Meclis'te CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından dile getirildi. Konuya ilişkin soL'a açıklamada bulunan Aydın, "Ensar Vakfı sonrası artan sayıda ihbarla bu tür üzücü olaylar ortaya çıkarılmaya başlandı, maalesef şimdi de Bursa'da böyle bir üzücü bilgi almış olduk" dedi.

Çok küçük yaşlarda çocukların cinsel istismara maruz kaldığını belirten Aydın, 2 kişinin görevden alındığına ilişkin bilgileri olduğunu ifade ederken, kurum içinde yarın incelemelerde bulunacağını ifade etti.

Aydın, inceleme sonrası cinsel istismar iddiasıyla ilgili daha geniş çapta açıklama yapabileceklerini ekledi.

VALİ SEVGİ EVİNDE...

Cinsel istismar iddiası sonrası Valiliğin kurumla ilgili açıklamasının ne olacağı merak konusu olurken Vali Münir Karaloğlu'nun geçtiğimiz yıl ramazan ayında kurumu ziyaret ettiği ve çocuklarla birlikte iftar programına katıldığı ortaya çıktı. Ramazan ayında yapılan "şov" ziyaretinin dışında kurumda ciddi bir inceleme yapılıp yapılmadığına ilişkin herhangi bir açıklama bulunmuyor.

AKP'Lİ VEKİL O EVLER İÇİN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Meclis'te Ensar Vakfı tartışmalarının sürdüğü sırada AKP Düzce Milletvekili  Ayşe Keşir, çocuklar için Sevgi Evleri kurduklarını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çocuk koruma politikaları kapsamında 2011 yılından itibaren özellikle bütüncül bir çocuk politikası izlenmektedir. Özellikle kurum bakımında çocukların evrensel standartlarda bakılması ve devletin kurum bakım hizmetlerinin evrensel standartlarda yapılmasına yönelik çocuk evleri ve Sevgi Evleri modeline geçilmiştir. Artık 7-8 kişilik Sevgi Evleri devletin, devlet kurumumun içindeki Sevgi Evlerinde çocuklarımız bir ev ortamında yetişmektedir."

SEVGİ EVLERİNE İLİŞKİN BASINA YANSIYAN HABERLER

-Sivas'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki 7-12 yaş Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar arasında taciz olaylarının olduğu iddia edildi. Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı E.Ç., yurt müdürlüğüne dilekçe yazarak yurtta kalan erkek çocuklar arasında cinsel istismar bulunduğunu öne sürdü. Bu dilekçe ardından E.Ç. huzurevine tayin edildi. 

-Antalya’da korunmaya muhtaç çocukların ilgisizlik nedeniyle fuhuşa sürüklendiği, madde bağımlısı olmayan çocukların madde bağımlılarına yönelik ünitelerde tutulduğu, sevgi evlerinde kalan kız çocuklarının kurumdaki bazı görevliler tarafından cinsel tacize uğradığına yönelik korkunç iddialar gündeme bomba gibi düştü. 

-Adana’da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı ’Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu’nda kalan 15 yaşlarındaki E.M.M. ile Ç.B., bahçede sigara içerken kendilerini yakalayan müdür tarafından süpürge sapı ile dövüldüklerini söyledi. 
E.M.M., şunları kaydetti:
 
"Arka bahçede sigara içerken, kurumda kalan arkadaşım Ç.B. ile sohbet ediyorduk. Kurum Müdürümüz Haydar T. yanımıza gelerek ’sigarayı söndür’ dedi ve Ç.B.’ye tekme atıp ardından bana döndü ve sağ ayağıma üç defa aynı yere tekme attı ve bağırdı. Sonra yerdeki süpürge sapını alarak arkadaşım Ç.B.’nin beline vurdu. Sırf bu yüzden evimiz gibi benimsemiyoruz burayı. Kurum müdürümüzün bize sergilediği bu davranışları hak etmiyoruz. Bu sadece bana yapılan bir davranış değil, benzer olaylar yaşayan diğer arkadaşlarım korktukları için kimseye bir şey diyemiyor. Biz bu konudan çok rahatsızız." 

-Maddi imkansızlıklardan dolayı 3 yaşındaki oğlunu yetiştirme yurduna teslim etmek zorunda kalan 25 yaşındaki Ö.K. isimli kadın, oğlunun, kaldığı Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evi’nde darp edildiğini iddiasıyla önce karakola gitti, daha sonra da savcılığa suç duyurusunda bulundu.