AKP'li vekil Aydın Ünal: Anayasa değişirse hep birlikte idam edilecekler

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan ve tutuklanan Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çelik'e ilişkin bir yazı kaleme alan AKP'li vekil ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "hep birlikte müebbed yatacak, ya da Anayasa değişirse, idam edilecekler" dedi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir yazı kaleme alan AKP'li vekil ve Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, "idam edilecekler" açıklamasında bulundu.

"Adil, Kemal, Nurettin ve Hakan birbirlerini hiç tanımıyorlar, bugüne kadar hiç tanışmamışlar. Sadece Harun, Kemal'i tanıyor. Bu 5'li, 16 Temmuz sabahında darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü'nün yakınlarında, arazide, polis ve jandarma tarafından gözaltına alınıyorlar. Akıncı Üssü İddianamesi'nde bu sanıkların ifadelerini okuyunca insan hayret ediyor. Birbirini 'hiç tanımayan' bu 5'linin geçmişlerindeki 'tesadüfler', Yeşilçam filmlerindeki rastlantılara parmak ısırtıyor; katrilyonda bir bile rastlanmayacak kesişmelerle matematik bilimindeki olasılık teorilerini altüst ediyor" diyen Ünal, "Adil Öztürk şimdilik kayıp. Ama, Akıncı Üssü'nde darbe faaliyetini yürüten Kemal Batmaz, Harun Biniş, Nurettin Oruç ve Hakan Çelik hep birlikte müebbed yatacak, ya da Anayasa değişirse, idam edilecekler. İşte bu da tesadüf!" ifadelerini kullandı.